Nick Cave & The Bad Seeds.

N-aș putea spune că Nick Cave & The Bad Seeds este o formație australiană. Ce-i drept, a fost înființată în Australia iar Nick Cave este născut tot pe acolo dar membrii formației sunt de diverse (alte) naționalități. Cântă împreună de prin 1984 iar celebritatea i se datorează în principal lui Nick Cave.

Colaborarile lui Nick Cave cu diverși artiști sunt și ele foarte cunoscute. Și nu mă refer aici la extrem de difuzata colaborare cu Kylie Minogue ci la multe altele (Johnny Cash, Shane MacGowan, Tom Waits, PJ Harvey).

Prima “mostră” de Nick Cave & The Bad Seeds este “Fifteen Feet of Pure White Snow” de pe albumul “No More Shall We Part” (2001). Album apărut după o mai lungă pauză, timp în care Nick Cave a încercat să-și rezolve problemele legate de dependența de droguri și alcool. Și da, melodia este despre droguri. Mai precis despre cei care nu au reușit să învingă dependența de droguri.

Fifteen feet of pure white snow
Asculta mai multe audio Muzica »

A doua este ceva mai optimista. Un cover după Louis Armstrong – What A Wonderful World cântată împreună cu ShaneMacGowan și apărută ca single în 1992. După părerea mea cel mai bun cover al unei melodii extrem de “cover-uită”.

Enjoy.

Tom Waits & Nick Cave & TBS – What a Wonderful World
Asculta mai multe audio Muzica »