Una albă, una neagră

Bogdan a tot scris despre service-ul celor de la Deck. Prompți, săritori și cu un timp de rezolvare a problemelor absolut incredibil.

Astăzi am făcut și eu o vizită pe la ei. M-a prins maică-mea că mai vin și eu în vizită și-a zis să profite de mine trimițându-mă cu monitorul LCD la reparat. Monitor Samsung cumpărat undeva prin 2007 din Carrefour.

Intru în Service la Deck și dau peste un nene care stătea la un calculator. Îmi spune să pun monitorul pe masă lângă el și mă conformez. După care eu mă apuc să caut garanția. În timpul ăsta el ia un cititor de coduri de bare, îl trece prin spatele monitorului și-l aud că-mi zice “Ah, cumpărat din Carrefour, nu?”.

Rămân cu gura căscată și bângui un “Da”. Îi spun apoi pe scurt care e problema cu monitorul și-mi spune și el la fel de scurt că mâine este gata. O să mă sune să vin să-l ridic. Și-asta a fost tot. Nici măcar nu s-a uitat pe garanție. Mindblowing…

În contrast cu ăștia, sistemele birocratice din administrația publică și sănătate sunt în urmă cu mult.

Bila neagră se duce însă în altă parte…

Citim via Slashdot că Microsoft a lansat o fundație Open Source. Da, nu vă mai frecați atât la ochi și nu-i nevoie nici să vă ciupiți. Avem Microsoft în aceeași propoziție cu “open source” și nu sunt în opoziție. Și-atunci de ce bilă neagră ? Păi pentru că după atâtea atacuri la adresa comunităților open source și după  atâția ani în care nici nu vroiau să audă nici măcar de “open”, s-au trezit tocmai acum în vreme de criză să facă treaba asta.

Numai eu sunt sceptic și văd în asta o metodă de a servi niște reduceri de taxe ? Eventual de-a păcăli câțiva dezvoltatori din lumea open source (că doar se știe că ăștia mai “geek” așa sunt mai “gullible” și pot fi ușor duși de nas) ca să facă și ceva treabă pentru ei.

Oricum, vorba lui Bogdan, astăzi a mai scăzut temperatura în iad cu câteva grade.

1 Comments Una albă, una neagră

  1. Radu

    Nu cred că se va înghesui cineva din lumea OS să scrie ceva pentru Microsoft. Poate doar n00bi în .NET care cred că fac ceva bine…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *