Another one bites the dust

Oh, geez, iar vărs o lacrimă în memoria unui fost mare nume din industrie achiziționat de HP. De data asta e vorba de Palm iar tranzacția vizează în mod direct WebOS. Pentru că altceva nu prea mai are Palm de oferit.

Eu unul am găsit extrem de intuitiv PalmOS-ul. Am avut vreo 3 device-uri Palm dintre care primul o rabla alb-negru cu CPU la 18Mhz care încă merge și-acum. Cu puțină viziune Palm ar fi putut să aibe astăzi o bună felie din piața de smartphone. WebOS a fost prea puțin și prea târziu și astfel am ajuns în momentul în care HP își mai trece o liniuță pe răboj iar noi mai punem o cruciuliță unei felii de istorie.

Sunt curios care urmează…

1 Comments Another one bites the dust

  1. ABS

    Palm si-a cam dat cu stangul in dreptul in ultima vreme.
    WebOS-ul a fost ultima lor carte, pe care se pare ca nu au reusit sa o joace suficient de bine. M-am jucat putin cu un Palm cu WebOS pe Palm Pre si sincer nu m-a dat pe spate cu nimic. Faptul ca te obligau sa scrii aplicatiile in JavaScript mi s-a parut o mare gresala din partea lor, pentru ca pe orice device care se respecta, care foloseste Java sau cod nativ (C/C++), in momentul lansarii se pot porta relativ usor o tona de aplicatii/jocuri. In schimb, tampenia cu JavaScript te forteaza sa o iei de la zero pentru un singur device.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *