Party pooper

Am tot observat o tendință în ultimii ani de-a face petreceri la lansarea unei noi versiuni majore a unui software. Vezi Firefox Download Party sau Windows 7 party și mai nou (adică poimâine) geeks-ii organizează Ubuntu 10.04 party.

Ca geek înțeleg dorința de-a te juca cu un software nou, de-al instala și de-a descoperi diferențele (în bine sau în rău) față de versiunea precedentă. Ca pasionat băutor de bere înțeleg dorința de-a transforma orice într-un prilej de-a bea o bere rece împreună cu un grup de oameni cu care ai ceva în comun. Dar cu toate astea nu cred că-s îndeajuns de geek încât să văd un numitor comun între un software și-o băută.

În plus, mie termenul de “petrecere” îmi aduce aminte de petrecerile monstruase de prin regie de pe vremea studenției. Și implică (el, termenul) și gagici necunoscute și neinhibate, alcool din belșug și muzică mișto (nu, nu manele). Ori întâlnirile astea sunt mai aproape de petrecerile de prin școala generală singura diferență fiind că de data asta lumea mai bea și-o bere și nu-s nici părinții prin zonă (cred).

Așadar eu unul când aud de Ubuntu Lucid Lynx party încep să-mi imaginez o petrecere monstru cu geek chicks dezinhibate cu sute de sticle de bere și alcool, cu ceva substanțe interzise și care ține vreo 2 zile. Și-mi imaginez  o scenă undeva spre vineri dimineață când își aduce aminte unul din geekși că ar fi cool să vadă și Ubuntu instalat și se strâng toți în jurul lui și exclamă “Whooaaaa, THAT shit was good !!!” atunci când apare interfața Gnome. Iar ăla săracul exclamă cu necaz “Nu băi, nu-i de la iarbă, așa au făcut căcatu’ ăsta mov…”

Mai sunt 2 zile.

6 Comments Party pooper

 1. Meekuu

  Era doar o metodă nouă (și creativă în același timp) prin care să spun că suge noul pachet grafic ubuntu.

  Reply
 2. Meekuu

  Da, așa poți scăpa și de ecranul de boot și de restul elementelor grafice care tind spre mov. Dar prima impresie contează și într-un final dacă tot mă chinui atât mai bine mai aștept nițel și-mi pun Mint. Că deh, ăia au fost în stare să găsească niște culori normale pentru distribuția lor.

  Btw, de ce naiba n-or fi rămas la o combinație portocaliu + gri nu înțeleg…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *