ghiocelAzi pleca subsemnatu’ de-acasă înjurând mărunt printre măsele vremea de afară. Și după ce-am dat un tweet înjurând primavara și așteptând să se încălzească mașina, am tăiat-o cătinel dinspre Titan spre Militari (UPB). Eh, și cum mergeam cu grijă mare cu mașina pe drumurile pline de zăpadă la finalul lunii martie, o pățesc.

Pe bulevardul Unirii, venind dinspre Piața Unirii spre bulevardul Libertății (ăla unde-i Casa Popoului), e la un moment dat o trecere de pietoni (bine, sunt două, dar a doua e aproape de capătul celălalt). Și la trecerea asta de pietoni observ eu, încadrat pe banda I, că cineva începe să traverseze. Opresc ușor mașina, trece pietonul și n-apuc bine să pornesc la loc că vine un isteț cu numere de Botoșani din spate, intră în mine în dreapta spate, trece pe lângă mine prin dreapta smulgându-mi oglinda si mai bușindu-mă odată nițel în portieră dreapta față și aripă dreapta-față și smulgându-i oglinda și lui ala parcat pe marginea bulevardului (PH – 71 -CPC, dacă citești p’aci și vrei datele “istețului”, bagă un mail).

Mă dau jos din mașină înjurând (de data asta și pe el și pe mă-sa și pe primăvară… ). Și îi spun din start omului (fără să-l întreb unde are RCA-ul) să mergem la poliție. Nu de alta da’ tot e vorba pe net zilele astea cum că Carpatica Asigurări sunt țepari (cacofonia intenționată). La poliție însemnând biroul de accidente ușoare pentru sector 4/5 aflat undeva pe Splai, aproape de Vitan-Bârzești.

Ei, la poliție n-am stat foarte mult, ba chiar am nimerit un polițist extrem de înțelegător care l-a și iertat pe isteț de o amendă mai mare că nu-și găsea talonul. Evident, și-a luat amendă de 150 de lei și 3 puncte pe permis. Și am evitat constatarea amiabilă ca să nu mă trezesc că mă fute asiguratorul lui.

Și vine momentul în care trebuie să sun la asigurator (Euroins) și să programez o constatare de daună la ei. Și dă-i și sună nene. Sunt vreo 2-3 service-uri în București la care nu poți să faci așa, programare de azi pe mâine. Neah, de abia săptămâna viitoare mă poate programa și nici atunci nu știe dacă-i liber. Și ce să zic, am fost drăguț și amabil primele 2-3-4 telefoane. Până pe la 15:30-16:00 când deja nu mai răspundeau că se cam încheiase programul la ei (ca la lăuze).

Așa că mâine dimineață mă apuc să sun DIRECT la Euroins, din nou (că azi când am sunat, m-au redirectat la service-urile astea unde mi-au dat cu flit) și nu mai stau cu săru’ mâna ci bag pula la înaintare. Că deh, văd că nu ține cu frumosul… Și planific să mă duc și peste ei. Nu de alta da’ descoper pe net că și Euroins sunt cam la fel de mârlani ca Carpatica (iar intenționat). Acu’ mai rămâne să-mi demonstreze contrariul. Partea proastă e că în accident mi s-a futut complet oglinda dreapta și nu prea pot circula așa cu mașina. Partea și mai proastă e că dacă stau după ei, o să dureze grămezi de ani s-o repare. Mai că mă bate gândul s-o repar eu (oglindă, bară spate, aripă spate, portieră nițel julită, aripă față, bară față, toate pe dreapta) și să mă duc cu devizul de reparații la Euroins. Din câte m-am interesat, sunt cam obligați să-l accepte și nu pot contesta daunele (din moment ce-s constatate și de către poliție) și sunt și obligați să plătească. Mai cu puli, mai cu tras de ei, dar se poate.

Oricum, din ce citesc acum, seara pe net, am fost inspirat că m-am dus la poliție si că n-am stat de constatare amiabilă. Și sincer, sper să nu pățească unu ceva similar cu RCA-ul meu vreodată.