Birocrație

Azi am terminat și eu cu actele pentru mașină și le-am depus în Udriște la Poliție. E fascinant câtă birocrație există în țara asta. A trebuit să ajung acolo EFECTIV cu un morman de hârtii. Lăsăm copacii tăiați și maculatura consumată. Toate rahaturile astea au fost consumatoare de timp. Numai pentru taxe a trebuit să mă plimb în 3 locuri DIFERITE. Pe Popa Tatu la Administrația Financiară unde am plătit cei 1100 lei pentru taxa de primă înmatriculare, la CEC unde-am mai plătit o taxă (nici nu mai știu ce era) și la Circa Financiară de pe Virtuții unde am plătit încă 52 lei taxă de înmatriculare (?! wtf ). De făcut RCA-ul, evident, copii peste copii și ajuns la ora 17 pe la Poliție. Unde mai stai încă o oră la coadă și ai timp să citești de la anunțurile mari cu “ÎN ACEST SERVICIU “ATENÅ¢IILE” NU SUNT PERMISE” (or smthg) până la lista cu acte care îți trebuie la prima înmatriculare. Problema este că la alea cu întrebări fără răspuns pe lista respectiva este trecut un “după caz” la sfârșit. Adică ori trebuie, ori nu trebuie, după caz. La ghișeu, când ajung, mă întreabă doamna de acolo dacă am toate actele. Eu mă uit c-o privire ușor retardată la ea și-i spun “Nu știu, haideți să vedem…”.

10 minute mai târziu ieșeam din sediul Poliției cu un dosar GOL în brațe. Și tre’ să ajung mâine să îmi iau noile numere, talonul și restul. Nu, nu mi-am pus numere cu BLS (deși era o idee ) așa că lăsați în pace mașinile săracilor oameni pe care-i vedeți cu numere din astea.

1 Comments Birocrație

 1. Turambar

  Stai asha, ca e de-abia inceputu. Sa vezi cand te devirginezi prin bushire de tabla indoita. Acolo sa vezi cozi shi pierdere de timp shi nervi intanshi la exasperare.

  Eu, care sunt abonat la Accidente usoare, deja sunt dincolo de disperare. Nici n-o mai repar. Sa moara mortzii ma-sii de tabla, asha merg cu ea… Decat sa stau 12+ ore, de la 9 seara la 4 dimineatza, cum mi s-a intamplat o data, mai bine merg cu ea mototolita.

  Welcome to the sorry gang, mate!

  7 + 8 = 14

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *