uncoiO altă știre remarcată săptămâna asta a fost cea legată de viitoarea operă de artă care va fi amplasată în locul parcării din Piața Alba Iulia din capitală.

Pentru cei care nu locuiesc în acest frumos oraș, Piața Alba Iulia închide Bulevardul Unirii. De jur-împrejurul pieții sunt câteva sedii de bănci, câteva cafenele și blocurile care găzduiesc sedii de firme. În centrul pieței se află în acest moment o parcare cu plată. Din punctul meu de vedere ABSOLUT necesară în zona respectivă. Și așa se parchează pe marginea rondului și pe străzile din zonă (și se mai parchează și aiurea). Odată dispărută parcarea respectivă traficul din zonă va fi serios afectat.

Dar să acceptăm și faptul că Bucureștiul e un oraș urât. N-are nici un stil, nu avem suficiente spații verzi iar modul în care se dezvoltă în ultimii ani nu ne face să fim mai optimiști în această privință. Să nu uităm cum arăta Piața Universității înainte de parcarea subterană și cum arată acum. O ditai pleașca asfaltată și betonată în locul spațiilor verzi de odinioară.

Întrebarea e, reușește coiul ăla de sticlă să înfrumusețeze zona respectivă ? Iar dacă nu, de ce naiba stricăm o parcare atât de necesară ca să construim chelului un coi de mărgăritar ? E o întrebare oarecum retorică având în vedere că autorul operei de artă (Ioan Bolborea) a reușit în ultimii ani să umple Bucureștiul de operele sale. Și nu pe ochi frumoși ci pe bani mulți. Că deh, s-au rafinat și edilii noștri. Nu mai fură (numai) cu asfaltări și alte achiziții ci și cu opere de artă.