Încă-un coi în buricul târgului

uncoiO altă știre remarcată săptămâna asta a fost cea legată de viitoarea operă de artă care va fi amplasată în locul parcării din Piața Alba Iulia din capitală.

Pentru cei care nu locuiesc în acest frumos oraș, Piața Alba Iulia închide Bulevardul Unirii. De jur-împrejurul pieții sunt câteva sedii de bănci, câteva cafenele și blocurile care găzduiesc sedii de firme. În centrul pieței se află în acest moment o parcare cu plată. Din punctul meu de vedere ABSOLUT necesară în zona respectivă. Și așa se parchează pe marginea rondului și pe străzile din zonă (și se mai parchează și aiurea). Odată dispărută parcarea respectivă traficul din zonă va fi serios afectat.

Dar să acceptăm și faptul că Bucureștiul e un oraș urât. N-are nici un stil, nu avem suficiente spații verzi iar modul în care se dezvoltă în ultimii ani nu ne face să fim mai optimiști în această privință. Să nu uităm cum arăta Piața Universității înainte de parcarea subterană și cum arată acum. O ditai pleașca asfaltată și betonată în locul spațiilor verzi de odinioară.

Întrebarea e, reușește coiul ăla de sticlă să înfrumusețeze zona respectivă ? Iar dacă nu, de ce naiba stricăm o parcare atât de necesară ca să construim chelului un coi de mărgăritar ? E o întrebare oarecum retorică având în vedere că autorul operei de artă (Ioan Bolborea) a reușit în ultimii ani să umple Bucureștiul de operele sale. Și nu pe ochi frumoși ci pe bani mulți. Că deh, s-au rafinat și edilii noștri. Nu mai fură (numai) cu asfaltări și alte achiziții ci și cu opere de artă.

 

5 Comments Încă-un coi în buricul târgului

 1. jules

  Cind am auzit asta, prima intrebare a fost cit o dura pina rateaza unul giratoriul si o ia de-a dreptul? :))
  Si cred ca pe buna dreptate. Partea urita e ca in coiul ala parca vor sa amenajeze ceva expozitii.

  Reply
 2. nexus

  Pai, in afara de:
  1. halul in care sunt mai toate drumurile;
  2. maidanezii care par a fi “animal sfant”;
  3. praful omniprezent;
  4. reteaua subdezvoltata de transprot urban;
  nu imi vine in minte nici un motiv pentru care Bucurestiul (adica primarul orasului impreuna cu majoritatea consiliului) nu ar trebui sa se dezvolte din punct de vedere cultural artistic cu inca niste monumente care naiba stie ce semnifica. Ma rog, pe langa semnificatia lor de baza – “daca majoritatea a pus botul si m-a votat inca o tura…”.
  Imi vine in minte o pensionara care era foarte bucuroasa de realizarile lui Oprescu. Tare curios sunt ce va mai putea sa taie “tovarasul” in urmatorii ani, exceptand frunza la cainii pe care ii “pastoreste”.

  Reply
 3. Mark-3000

  Ar putea sa faca o parcare subterana sub chestia aia si s-a rezolvat si parcarea. Eu daca as fi in locul lui Oprescu i-as alerga pe politistii locali sa dea amenzi la toti parcati aiurea. Asa s-ar mai aduce bani la primarie…

  Reply
 4. vipevipe

  In spatele minunatelor blocuri cu apartamente care gazduisc femei dedicate barbatilor fara femei, se afla jegul capitalei. Nici nu mai conteaza un coi in targ atunci cand targul in sine este un coi sterp.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *