Consultanți în criză

Mi-am comandat azi de pe la eMag un telefon HTC Touch Diamond 2. Asta pentru că SE M600 al meu a cam decedat și lipsa unui smartphone e cam neplăcută. Ca să fie bâlciul complet am mai băgat și un micro SD de 8gb (să ajungă și de muzică și altele). Buun, fac eu comanda, primesc mail de la ei c-a fost preluată de un consultant și undeva la o oră distanță mă și sună respectivul.

Că telefonul a fost rezervat dar că micro SD-ul nu este pe stoc și o să dureze vreo 2 săptămâni. Acum nu știu cum sunteți voi dar eu, când îmi iau o jucărie nouă, nu am răbdare prea multă. Gândul că aș putea să mai stau 2 săptămâni doar că nu exista cardul de memorie pe stoc era cam neplăcut. Dacă telefonul n-ar fi fost pe stoc la ei aș fi renunțat la comandă și l-aș fi căutat undeva unde ar fi fost pe stoc. Dar pentru card nu avea nici un sens nici să aștept nici să renunț la comandă. Așa că am zis ok, hai să vedem ce carduri micro SD la 8gb mai au pe stoc. Și-l întreb pe respectivul. Răspunsul lui a fost absolut demențial și definitoriu pentru o întreagă pleiadă de “consultanți” ale magazinelor online din România :

Da’ vă trebuie neapărat HC (High Capacity) ?

La o asemenea întrebare a primit un răspuns pe măsură :

Nu, doar să fie de 8gb.

Bravos nene.

8 Comments Consultanți în criză

 1. nexus

  Si eu astept sa aduca Lux Mini 920 la 32GB. “Disponibil la comanda” din 15 septembrie… comandat la 273 lei, luni vazut la ei la 290 lei, iar astazi actualizat la 360 lei. Produsul inca nu a venit. Sa incep oare sa fac un credit ca nu se stie pana vine produsul cat o sa ajunga? :))

  Reply
 2. Sebastian

  De ce n-ai zis ca ti-a murit M600-le? Aveam un G900 nou, macar avea sistemul de operare cu care erai obisnuit… In orice caz, butonare placuta la Diamond 2, m-am jucat si eu cu el si mi-a placut f mult (chiar daca pretul e putin cam piperat pt gusturile mele).

  Reply
 3. Stefan

  Pe mine ma uimeste ceva :) Cum adica un consultant a preluat comanda, apoi te suna sa iti spune ca produsul comandat de tine nu e pa stoc, si etc.

  Pai daca s’ar intampla asa ceva aici, magazinul respectiv ar da faliment urgent din lipsa de clienti. Ca sa nu spun ca cre’ ca e un pic ilegal sa listezi ceva ca fiind pe stoc, apoi sa spui clientului ca nu e pe stoc, dupa ce a facut comanda.

  Aici de regula e mult mai simplu: comanzi online, primesti un email de confirmare, inca unul cand s’a livrat si apoi primesti pachetul. Si gata.

  Ma intreb cand or sa mai avanseze lucrurile si in tara cu magazinele online.

  Reply
 4. dan

  Voua va merg ok cardurile microsd? Ca eu pe trei din ele am sters/scris de cateva ori si s-au cam stricat, vad mai putin capacitate cam dintr-un 1g -> 100 mb

  Reply
 5. Meekuu

  Stefan, povestea-i lungă și nu e în întregime vina magazinelor online. E un lanț al slăbiciunilor care începe la importatori/furnizori care își fac treaba în dorul lelii și se termină la clientul final care-i interesat doar de preț mai mic fără să se gândească la faptul că sunt multe aspecte de luat în calcul atunci când face o alegere (service, servicii, etc. ).

  Magazinul este locul unde toate astea se văd cel mai clar. De aia a ajuns eMag-ul să aibă cele mai multe vânzări în ciuda faptului că întotdeauna au avut probleme cu service-ul și cu serviciile, de aia ajung cam toate magazinele să copieze modelul eMag, neoferind nimic în plus ca servicii pentru că oricum nu e nimeni interesat de asta. Până la urmă piața noastră în domeniu se traduce în “cine are relația cea mai bună cu furnizorul ca să ofere cel mai rapid și cel mai ieftin produsul X”.

  De exemplu, alegerea mea (eMag) de azi s-a bazat exclusiv pe faptul că la ei produsul apărea ca fiind pe stoc (limitat ce-i drept). Nu m-am uitat la diferențele de preț (pentru că oscilează cel mult cu +/- 15-20 lei).

  Reply
 6. Web

  Si de ce anume s-a dus M600-le? Nu de alta dar am unul nou (nu-l prea folosesc) si sa stiu sa-l vand inainte de producerea inevitabilului …

  Reply
 7. Meekuu

  Are niste probleme destul de nasoale si par a fi de soft. Mai intai se blocase complet touch-screen-ul. A fost prin service (mai acum 1 an). Dupa aia se bloca dupa incheierea unei convorbiri sau se inchidea brusc. I-am facut update-uri, toate cele, nimic. Downgrade, la fel. Acum, de fiecare data cand incerc sa-l deschid si sa sun la cineva, se blocheaza.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *