full-retardPentru că tot este mâine ziua în care toată țara asta creștină sărbătorește Crăciunul ghiozdănind cu spor cârnați și sarmale, vroiam să comentez un articolaș de-al lui Marius Tucă scris pe blogul lui Marius Tucă în care autorul este înfiorător de tâmpit. Reușește să fie atât de prost încât mă mir că nu i se văd căștile în care i se suflă “inspiră/expiră” când apare prin public.

Dar mai întâi background-ul, că așa e frumos. Dacă nu ați citit pe net până acum despre cazul familiei Bodnariu vă spun eu acu’ din ce-am reușit să extrag de pe internet. Surse obiective nu prea există, majoritatea știrilor sunt apărute pe site-uri creștine iar singura persoană implicată care povestește câte ceva în mass-media este unchiul din România al copiilor. Familia Bodnariu sunt penticostali și plecați de vreo 10 ani în Norvegia. Și de curând protecția copilului dintr-o țară civilizată i-a lăsat fără copii pentru că aceștia primeau corecții fizice pentru că “Dumnezeu îi pedepsește pe cei păcătoși”. Prin urmare părinții au fost acuzați de statul norvegian de “creștinism radical și îndoctrinare religioasă” și i-au lăsat fără copii. Nu știu voi da’ în mine crește inima de bucurie când aud că există țări civilizate care nu sar repede să fie “politically correct” și să-i lase pe tâmpiții ăia să-și distrugă copiii. Fum fără foc nu iese și până una alta așa ar trebui să se miște un sistem de protecția copilului, rapid, nu lăsând copiii într-o familie în care să fie distruși. Dar nu despre asta vroiam neaparat să discut ci despre articolul domnului cu bretele.

Din punctul ăsta evident că au început să urle ca din gură de șarpe cre(ș)tinii de pretutindeni si să pună de petiții și de scandal. De la “schimbă-ți poza de profil pentru familia Bodnariu” până la petiții online și campanii de like-uri. Printre sutele (miile ) de tâmpiți iată că răsare ca un ghiocel și autorul articolului menționat mai sus din care aflăm cum este bine și frumos să ne îndoctrinăm copiii și e rău și urât să-i crești într-o țară laică măcar până la vârsta la care sunt singuri capabili să discearnă ce vor de la viață.

Vă las să citiți singuri articolul, dar nu pot să nu comentez un paragraf :

Dragă Norvegie, ştiu că nu l-ai citit pe Dostoievski, da’ lasă, că l-am citit io şi-ţi fac un rezumat! Ȋn Jurnalul lui, Dostoievski scrisese un articol despre cum o bonă fusese dată afară din familia de al cărei copil avea grijă pentru că stăpîna casei a surprins-o pe aceasta povestindu-i micuţei despre Maica Domnului. Familia respectivă era dintre cele noi, vezi bine, dintre cele moderne, dintre cele care adoptaseră repede Programul European de Laicizare, care nu e de ieri-de azi, e, iată, mult mai vechi. Să intri cu bocancii într-o familie de creştini, ba să-i iei copiii şi să-i dai printre străini, pe motiv că preocupările ei nu se opresc la Imediat! Iată abuzul! Ce diferenţă e între tine şi ISIS? Nici una! Sînteţi ambii, la fel de intoleranţi, de sălbatici şi reduşi. Unde sînt valorile europene în virtutea cărora ai adus atîta durere într-o familie? Unde sînt valorile toleranţei şi diversităţii, pe care te baţi cu pumnii-n piept că le împărtăşeşti? Unde e spiritul tău european? Ȋn ce se colţ de lume trăieşti? Ce cărţi ai citit?

Nu-i așa că Tucă autorul e înfiorător de tâmpit atunci când compară statul norvegian cu radicalii religioși islamici deși statul norvegian tocmai de radicalism religios i-a acuzat pe ăia din familia Bodnariu ? Băi, putea să lase toate lamentările și tâmpeniile debitate înainte fără să facă trimiterea la ISIS. Dar nu, Marius Tucă autorul “goes full retard”. Cât despre trimiterea la Dostoievski aș vrea și eu să ridice mânuța sus ăla care, având o bonă angajată pentru propriul copil, o surprinde pe aceasta îndoctrinând religios copilul fără voia părinților (hai să spunem că-i citește Coranul) și după chestiunea asta bona nu primește un șut în cur.

Și-o să închei exact cu vorbele unui amic de pe Facebook (la care am avut ocazia sa văd link-ul către articol). Că mare dreptate are :

De aia Norvegia e printre cele mai dezvoltate si cu cel mai bun nivel de trai. Ca sunt seculari. Continuati sa sa spuneti voi rugaciuni, ca de aia Romania e o cocina. Ca toti se roaga, nimeni nu face nimic.

Hai poftă mare la sarmale și cârnați și poate sâmbătă ieșiți și la o terasă că e clar că ăl de sus ne-a dat 20 de grade în decembrie, nu încălzirea globală…