Eveniment ratat

După cum spuneam în postul anterior, după ACM urma să aibă loc, în aceeași locație, pe infrastructura pe care deja au muncit ca voluntari câțiva studenți (o parte din ei și membri Srait), un lan party. 

Pentru lan party mai trebuiau instalate încă o serie de cabluri în aceeași locație și atât. Surpriza majoră a venit azi. Lan party-ul NU se poate ține în holul de la rectorat. Doar suntem în campanie electorală și doamna rector nu agreează manifestările astea cu iz capitalist. Prin urmare a strâmbat din nas și nu le-a permis celor de la Srait să țină evenimentul acolo.

Ce înseamnă asta ? Părerea mea e că înseamnă în primul rând o mare palmă pe obrazul fraierilor care se implică în organizarea evenimentelor de genul ăsta. Evenimente absolut normale în orice facultate de profil și nu numai. Eu unul nu am legătură cu cei de la Srait. Dar în locul lor aș fi profund dezamăgit și pe bună dreptate. Evenimentele organizate de ei au reușit în ultima vreme să mai schimbe imaginea rece ostilă pe care o avea mediul academic. 

Evenimentul este deja anunțat, s-au înscris deja oameni. Singura alternativă este realizarea unei infrastucturi în holul din Automatică (unde au obținut permisiunea să mute evenimentul). Problema este că oamenii care ar trebui să facă asta o să fie ocupați cea mai mare parte a zilei de sâmbătă cu concursul ACM. Le rămân circa 2-3 ore după concurs în care să tragă cabluri și să termine infrastuctura la timp pentru lan party. Este foarte posibil să nu poată să ajungă nici la banchetul de la finalul concursului (singura răsplată pentru munca voluntară). Subliniez încă o dată “voluntară“.

Și asta doar pentru că anumite persoane au considerat că nu-i frumos să vină o șleahtă de studenți să facă “lan party din ăla” într-o zi de weekend într-un campus universitar în România zilelor noastre. 

Să vă învațați minte, băi. Cine-i harnic și muncește ori e prost ori nu gândește.

9 Comments Eveniment ratat

 1. bogd

  Permite-mi să reformulez: „Problema este că oamenii care ar trebui să facă asta s-au ocupat timp de 3 zile (de dimineață până noaptea târziu) de organizarea concursului ACM.”

  Oameni care se trezesc că DUPÄ‚ toată povestea asta trebuie să mute si/sau recableze din nou o rețea de 100 de calculatoare.

  Cine a cablat vreodată o rețea știe cam despre ce volum de muncă vorbim. O muncă repetată în mod absolut inutil, doar pentru că a existat cineva căruia nu i-a surâs ideea „chestiei ăleia, cum îi zice? Lanparti d-ăla!”.

  Recunosc că nici eu nu îmi pot imagina ce alte activități se desfășoară în rectorat sâmbătă noaptea, și sunt atât de importante încât să fie deranjate de niște studenți care aleg să își facă de cap cu „party”-uri în loc să studieze conexiunile fundamentale ale tranzistorului bipolar :P

  Reply
 2. theheartcollector

  Probabil il aduce iarasi pe Steven Seagal sa faca filme si no… nu se cade ca intr-un film de “actiune” sa apara niste IT-isti jucandu-se pe calculatoare :P

  Reply
 3. TLP

  Voluntarii de-aia sunt voluntari si nu profesionisti, fiindca fac treaba de amatori. Toate evenimentele organizate de voluntari la care am participat au fost de o calitate indoielnica, in sensul ca pana si un stand ursus cu bere si mici ar fi beneficiat de o mai buna organizare si promovare.

  Reply
 4. Meekuu

  Faci confuzie intre voluntari si amatori. Majoritatea dintre cei care au muncit pentru bunul mers al ACM-ului au suficiente cunoștințe și experiență încât să nu facă o treabă de mântuială.

  Ideea era să nu se ceară prea mult de la cei care s-au oferit voluntari pentru organizarea ambelor evenimente.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *