După cum spuneam în postul anterior, după ACM urma să aibă loc, în aceeași locație, pe infrastructura pe care deja au muncit ca voluntari câțiva studenți (o parte din ei și membri Srait), un lan party. 

Pentru lan party mai trebuiau instalate încă o serie de cabluri în aceeași locație și atât. Surpriza majoră a venit azi. Lan party-ul NU se poate ține în holul de la rectorat. Doar suntem în campanie electorală și doamna rector nu agreează manifestările astea cu iz capitalist. Prin urmare a strâmbat din nas și nu le-a permis celor de la Srait să țină evenimentul acolo.

Ce înseamnă asta ? Părerea mea e că înseamnă în primul rând o mare palmă pe obrazul fraierilor care se implică în organizarea evenimentelor de genul ăsta. Evenimente absolut normale în orice facultate de profil și nu numai. Eu unul nu am legătură cu cei de la Srait. Dar în locul lor aș fi profund dezamăgit și pe bună dreptate. Evenimentele organizate de ei au reușit în ultima vreme să mai schimbe imaginea rece ostilă pe care o avea mediul academic. 

Evenimentul este deja anunțat, s-au înscris deja oameni. Singura alternativă este realizarea unei infrastucturi în holul din Automatică (unde au obținut permisiunea să mute evenimentul). Problema este că oamenii care ar trebui să facă asta o să fie ocupați cea mai mare parte a zilei de sâmbătă cu concursul ACM. Le rămân circa 2-3 ore după concurs în care să tragă cabluri și să termine infrastuctura la timp pentru lan party. Este foarte posibil să nu poată să ajungă nici la banchetul de la finalul concursului (singura răsplată pentru munca voluntară). Subliniez încă o dată “voluntară“.

Și asta doar pentru că anumite persoane au considerat că nu-i frumos să vină o șleahtă de studenți să facă “lan party din ăla” într-o zi de weekend într-un campus universitar în România zilelor noastre. 

Să vă învațați minte, băi. Cine-i harnic și muncește ori e prost ori nu gândește.