Enervat fiind de durerea-n cur a domnișoarei de la call-center-ul Orange și de zeflemitorul “dar dumneavoastră mai aveți 17 luni de contract” m-am apucat să caut portițe de ieșire. Vorba lui Bogdan, am căutat pe google “cum să i-o tragi Orange-ului”.

Mai întâi, găsind un ordin ANPC 92/2007 care zice vag și despre ceva denunțări unilaterale fără a plăti taxe suplimentare am dat telefon la Protecția Consumatorului. Unde o altă domnișoară m-a lămurit că nu pot momentan să denunț unilateral contractul fără să plătesc taxe suplimentare daaaar există o lege care se află în fază de promulgare și care mă poate ajuta.

Și-am căutat și legea respectivă. Am găsit-o pe site-ul Senatului și am aflat că a fost trimisă spre promulgare pe 2 iulie anul curent. Cu alte cuvinte, e pe vine.

Modificările privesc legea 193/2000 și textul modificat zice așa :

(1) Sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care:

………………………………………………………………………………………………..

j) restrâng sau anulează dreptul consumatorului de a denunța sau de a rezilia unilateral contractul, în cazurile în care :

– comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit. e);

– comerciantul nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale;

– comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe în cazul denunțarii unilaterale;

De abia aștept…