muie groupon

Datele problemei ar fi următoarele :

Un client groupon a achiziționat niște vouchere de pe site-ul lor iar ulterior a încercat restituirea voucherelor conform condițiilor expuse pe site-ul groupon:

Va puteti revoca declaratia contractuala privind cumpararea Voucherului in termen de 10 zile fara precizarea motivelor, sub forma de text (de ex. scrisoare, fax, e-mail), sau – daca Voucherul va este predat inainte de expirarea termenului – prin restituirea acestuia. Termenul incepe sa curga dupa primirea acestor instructiuni cu privire la revocare sub forma de text, dar nu inainte de primirea Voucherului de catre destinatar si nici inainte de indeplinirea obligatiilor noastre de informare potrivit art. 4 coroborat cu art. 7 din Ordonanta nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta. Pentru respectarea termenului de revocare este suficienta expedierea la timp a revocarii sau a Voucherului.

 

Groupon răspunde destul de prompt, mai întâi întrebând clientul motivul pentru care acesta dorește să restituie voucherele și apoi oferindu-i un răspuns extrem de interesant :

Buna ziua,
Va multumim ca sunteti alaturi de Groupon.
Singura posibilitate de anulare a voucherelor este ca banii sa fie reversati in contul dumneavoastra de pe Groupon.ro sub forma unui bonus pe care sa il utilizati la urmatoarele oferte.
In cazul in care sunteti de acord cu aceasta situatie, am rugamintea sa-mi comunicati acest lucru printr-un reply la acest e-mail ca sa pot initia procedura de refund.
Ramanem la dispozitia dvs pentru informatii suplimentare.

O zi buna!
Alexandra Crâşmariu

 

Asta deși în secțiunea de întrebări de pe site este afișat următorul lucru:

Ce informatii sunt necesare pentru a procesa returul meu?

Avem nevoie de la tine de un e-mail trimis de pe adresa asociata contului Groupon cu numele tau, codul de voucher si codul de securitate al voucherului, numele ofertei si data achizitiei. In termen de 48 de ore se va trimite cererea catre procesatorul nostru de plati, iar returnarea banilor in cont dureaza intre 5 și 10 zile lucratoare. Nu te speria totusi, in majoritatea cazurilor nu dureaza asa de mult :-)

 

Cu alte cuvinte Groupon încearcă să tragă o țeapă. Că deh, n-o duc nici ei prea bine. Oare ce-o zice ANPC-ul…

 

L.E. Și pe principiul “o p.lă la vremea ei face minuni…” :

Voucherele au fost anulate urmand ca in aproximativ 10 zile lucratoare banii sa fie returnati pe cardul utilizat la tranzactie.

 

Regretam  eventualele neplaceri create si asigurandu-va  de intreaga noastra  disponibilitate, ne exprimam speranta ca relatiile de colaborare dintre  dumneavoastra si Groupon sa continue in cele mai bune conditii.In speranta ca raspunzand acestei solicitari am venit in sprijinul dvs sper intr-o colaborare indelungata si de succes.

 

O zi buna!

 

Alexandra Crâşmariu

 

Da’ dacă clientu’ nu vă trimitea pe mail copy/paste din Termenii și Condițiile postate pe site și înghițea gălușca era totu’ bine pentru voi, nu-i așa ? Cum rămâne cu “singura posibilitate” aia din mail-ul vostru ? Hai că poate-ajunge ăsta sus prin căutările pe google după “țepe Groupon” și “muie Groupon” și se învață minte și alții.

Ah, și mi se șoptește că țineți pe serverele voastre datele cardurilor cu care plătesc clienții. Una-i ca alea să fie cerute de procesatorul de plăți, alta-i ca datele respective să fie direct la comerciant FĂRĂ posibilitatea de-a șterge cumva acele date de către client direct. Deci înc-o muie.