În urma repetatelor povești și certuri cu Orange am renunțat și la abonamentul meu (cel pentru care mă certam era al jumătății) și am trecut pe PrePay. Bine, nu fără un scurt meci și de data asta. Meci avut din cauză că, desi îi anunțasem încă de prin 6 iulie că vreau să renunț printr-un mail trimis la ei (mail care cuprindea toate datele de contact), ei acu’ zic că nu mai au mail-ul respectiv. Dar s-a rezolvat. Am descoperit cea mai bună tactică cu ei, trimis mail cât mai detaliat și mai documentat la [email protected] Și mai cu siktir, mai cu tras de ei, rezolvi ceva. Numărul ăla pentru relații cu clienții (411/444) este absolut inutil. Nervi și timp pierdut.

Buun, primesc confirmarea faptului că începând cu 15 august voi fi trecut pe PrePay. Pe 12 august am împlinit niște ani (la fel cum a împlinit niște ani și blogul ăsta apropos). Și de obicei Orange oferă un număr de minute aniversare. De data asta primesc următorul SMS :

 

Cu ocazia zilei de naștere Orange vă urează “La mulți ani !”. Veți primi minutele cadou în data de 17-08-2012.

 

Yup. Am primit. Fix o p.lă. Dar deh, la câte-au zburat în ultimele luni între mine și ei…

Până la urmă acum plătesc cam cât plăteam și la abonament dar am 750MB trafic de date plus un număr de sms-uri naționale. Restul a rămas tot pe acolo. Deh, ce să le fac, nu vor contract anual să se asigure că primesc banii ăia lunar de la mine (+ eventuale depășiri sau minute din roaming). Preferă să meargă pe mâna prepay-ului și să se cace-n abonații cu vechime și să-mi verse la telefon texte precum “ah, dar pierdeți punctele thankyouuu….”. Femeie, mi se rupe de punctele thankyou în condițiile în care voi îmi cereți dublu față de oferta pe care-o aveți pe prepay. Ce-i atât de greu de înțeles ? Plus că pe abonamente NU oferiți nici un fel de flexibilitate. Take it or leave it ? OK ! Eh, uite că acu’ nu mă mai ține nici un contract să plec la un alt operator dacă primesc o ofertă mai bună.