Dacă tot am început să scriu iar despre magazine online hai să vă mai povestesc una. Că tot mi-a adus aminte Bogdan de ei.

De ceva vreme sunt utilizator fidel Kaspersky. Am avut licențe ba de pe la muncă ba de prin diverse concursuri iar anul ăsta am zis că-i frumos să și cumpăr. Și unde să mă duc în altă parte decât pe kaspersky.ro (stupid me, aș fi putut să mă duc direct pe .com). Și fără să stau prea mult pe gânduri am luat licență pentru 3 PC-uri pe un an. Că diferența de la 1 an la 2 nu merita. Ce-am pățit, citiți mai jos. Înainte însă vă prezint niște poze haioase și reprezentative :

Observati vă rog diferența de preț la același produs pe 2 ani. Și încă una :

Observați diferența de preț dacă dorim sa achiziționăm un număr dublu de licențe odată. A naibii matematică…

Și asta nu e tot. Mai avem. În cazul în care n-ai fost destul de prost sau ai trecut rapid și-ai cumpărat o singură licență te mai țepuiesc odată.

Pentru numai 35,11 RON veţi putea descărca fişierele pentru 24 de luni, în cazul în care va trebui să reinstalaţi produsele.

Adică știi tu, dacă ești îndeajuns de fraier încât să nu găsești link-ul de download de la kaspersky pe site și să bagi după aia licența, mai bagă tu niște bani aici la noi.

Dar cireașa de pe tort sau mai bine zis bomboana de pe colivă (că am zis că revenim la pățania proprie) îl reprezintă modul în care funcționează licențele pentru mai multe PC-uri. Pentru că eu am de pus Kaspersky pe 3 PC-uri, am luat licența de 3. Dar pe laptop mai am 120 de zile rămase din licența actuala iar pe unul din desktop-uri ~300 de zile. Pe cel de-al treilea desktop expirase și de aia am și dat banii. Ideea e că dacă activez licența pe desktopul respectiv va trebui s-o activez și pe celelalte. Până aici mai nimic anormal. Dar dacă o activez și pe celelalte nu se cumulează perioada de valabilitate ci voi avea 1 an pe toate 3.

Și uite-așa cred că pun cruce Kaspersky și caut o alternativă.