… baba și mitraliera.

Citeam în Cotidianul (link primit via Bogdan) despre Roxana Geambașu și Vanish. Pe cât e de interesant și de inovator sistemul realizat de româncă pe atât de idiot este articolul din Cotidianul. În încercarea (patetică) de-a explica chestii pe care nici autorul articolului nu le înțelege prea bine a reușit să scoată câteva perle. Mai toate legate de “nori” (trecem peste partea în care datele nu se autodistrug ci doar nu se mai pot “citi”). Mă întreb ce naiba zice Dorel care citește articolul în timp ce-și halește parizerul cu pâine în pauza de prânz. Mi-l imaginez scărpinându-se încet în creștet și zicând “da’ cum pizda mă-sii au cărat ăștia calculatoarele în nori ?”.

Sunt cuvintele Roxanei Geambașu dar explicația de la “cloud computing” e neaoșă. Și atât de amuzantă încât era să cad naibii cu scaunul :

În plus, conceptul de “cloud computing” (informatică în nori) lua avânt semnificativ, iar blogurile comunității IT vuiau de problemele ridicate de cloud computing, una dintre ele fiind păstrarea confidențialității datelor stocate în norii informatici.

Mai sunt câțiva “nori” pe acolo. Destui cât să pună pe gânduri orice babă care-o să stea cu frică de-acu’ înainte să nu-i cadă calculatoarele-n cap.

P.S. Genul ăsta de articole IT în care subiectul este prezentat prost și pentru un cititor neavizat și pentru unul avizat este, din păcate, tot mai prezent pe la noi. Mă gândesc că măcar o minimă documentare și/sau minime cunoștințe în domeniu ar fi necesare pentru orice autor cu pretenția de-a scrie un articol într-un ziar care se respectă.