Paleologu

Nu știu dacă prea-cinstiții mei cititori știu cine este stimabilul Theodor Paleologu. Dacă răspundeți “fiu lu’ tac-su”, răspunsul este valid și 100% corect. Îl accept și voi presupune că măcar știți cine-a fost tac-su. Ceea ce e o notă bună în plus.

Dar dacă nu știți cine e stimabilul haideți să vă spunem. Este băiatul lui Alexandru Paleologu, un eseist și om politic (și pentru o bucată de vreme și informator al Securității). Alminteri un om deștept de la care tânărul Theodor ar fi avut ce învăța.

Pe de altă parte, Paleologu cel actual este, conform descrierii de pe wikipedia, un om politic, istoric și diplomat (fix în ordinea asta). Și la ora actuală politician în PMP, partidu’ ăla făcut pentru Udrea, partid care-a scârbit iremediabil pe toți ăia care-au mai votat dreapta în ultimii ani.

Dar suficient despre el, haideți să ajungem la subiect.

Într-o bună zi, subsemnatul observă pe Facebook un comentariu referitor la o postare a lui Theodor Paleologu.  Postare afișată în poza de mai jos :

paleologu1

Pentru că sunt curios din fire mă apuc să dau click pe link-ul menționat în postare, link care trimite către site-ul frontului național din Franța. Despre care domnu’ Paleologu jr. afirmă că ar fi cenzurat de Telekom România. La încercarea de accesare a site-ului primesc următorul mesaj  :

frontnational

Mesaj care mă lămurește că junioru’ habar n-are despre ce vorbește și că nu e vorba de cenzură din partea noastră. Încerc să explic faptul că ăla e un mesaj oferit de serverul pe care e găzduit site-ul, deci traficul e blocat la nivelul acelui site, moment în care stimabilul trage rapid concluzia că ne cenzurează francezii pe noi pentru că suntem români. Degeaba încerc să explic că este posibil să fie vorba de ceva prost configurat sau pur și simplu de un admin prost sau de unul leneș ca subsemnatul, unul leneș care-a filtrat la grămadă clase de IP-uri care făceau spam/flood/încercări de XSS sau altele. Pentru că până la urma rămâne valabilă zicala cu  “prostia în grad suficient de avansat nu poate fi deosebită de rea-voință”. Și în lumea de azi e mult mai plauzibil să te bazezi pe prostie decât pe rea-voință ca motiv principal pentru chestiuni de genul ăsta. Dar mult mai important, nu este normal să tragi concluzii fără să ai la dispoziție toate informațiile necesare. Iar asta se pare că este cam greu pentru domnul diplomat Theodor Paleologu pentru că dânsul s-a grăbit nevoie-mare să tragă concluziile pe care a vrut să le tragă. Deși nu are habar despre ce vorbește, deși i se explică de către oameni mai tehnici acest lucru, asta nu-l oprește să fie netot și să interpreteaze fix cum dorește.

Bietu tătâne-său, parcă-l și auzi cum încearcă să-i transmită de unde-o fi : “Băi blegule, mai bine să taci şi să creadă lumea că eşti înţelept decât să vorbeşti şi să risipeşti orice dubiu.”

5 Comments Paleologu

 1. Sabotor

  nu poate fi vorba de admin care a blocat la gramada clase de ip. ajungi la server, totusi, apache da mesajul ala.

  Reply
 2. akbar

  Vis-a-vis de „cenzură”, de câte ori am încercat să mă conectez la pcgarage.ro cu un IP din afară (VPN) nu a funcționat deloc. Fără mesaj de eroare, fără nimic.
  Probabil că nu vor să vadă nimeni site-ul din afara țării pentru că nu livrează decât în România. Cred :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *