Politica pe gârlă

Unul din candidații la fotoliile de primar de sector agită spiritele prin blogosferă doar-doar i-o face și lui campanie cineva.

Am atâtea cuie împotriva modului în care se face politică în România încât nici nu știu de unde să încep. În primul rând avem toată seria de partide politice incapabile să scape de trecut și de membrii incomozi. PNL-ul e pe mâna unor incompetenți, PSD-ul se sucește ba după Ilici, ba după Bombonel ba se întoarce să râdă de Geoană, PD-L-ul fără sprijinul lui Băsescu ar fi aproape inexistent. De restul nici nu mai are rost să menționez. Politica cere oameni noi. Și nu cere oameni noi împinși în față pe post de candidați la primăriile de sector ci cere oameni noi care să reformeze partidele din interior. Să demonstreze întâi în interiorul partidului că este o persoană cu integritate, o persoană care a realizat ceva pe plan politic. După aia să vină în fața electoratului și să aibă pretenția să câștige.

Pe blogul unui candidat necunoscut pentru majoritatea locuitorilor din sectorul pe care vrea să-l administreze am fost atacat în urma unui comentariu lăsat la Piticu pare-mi-se. Răspunsul meu pe blogul dumnealui îl voi posta și mai jos, cu tot cu bucata de post în care-mi pomenea nickname-ul. Cu un ultim comentariu la adresa d-lui. Stați liniștit, mă voi duce la vot și promit c-o să-mi postez public dovada că am trecut printr-o secție de votare.

Si a doua zi se ascund dupa monitoare numai ca sa faca intregul eveniment troaca de porci. Modul in care ei au prezentat lucrurile, scarbiti si cu lehamite, fara a tine cont si de lucrurile bune care s-au intamplat alaltaieri seara i-au determinat pe cititorii lor sa concluzioneze ca nu vor vota – ceea ce este exact contrariul a ceea ce sustineau ca vor sa faca. Ce ziceti de asta, 18 centimetri, Macabroo, Krossfire (de ce doar cu 3-4 zile inainte?), Meekuu (cum tratezi greata aia?)?

Exact ăsta-i motivul pentru care nu-mi place să sprijin și pentru care nu votez politicieni idioți. Faptul că-mi provoacă greață un partid sau reprezentantul unui partid nu înseamnă că îmi îndemn cititorii să nu voteze. Din contră, îmi îndemn cititorii să voteze GÂNDIND înainte ceea ce votează. Generația mea, cei care au acum 28+ ani, sunt poate ultimii în stare să mai aibă un discernământ referitor la ceea ce votează. Sunt cei care erau destul de mari și când au prins revoluția și au fost martorii întregii perioade de neo-comunism de la noi. Au început să-și dea seama ce reprezintă pentru ei o politică populistă (ex. mărirea pensiilor deși nu există suportul financiar pentru treaba asta) și taxează in consecință derapajele de genul ăsta. Suntem cei care și-au dat seama că un primar nu valorează 2 bani fără un guvern și fără un consiliu care să aprobe proiectele (mai ales alea bune). Suntem cei care au simțit pe pielea lor beneficiile taxei de primă înmatriculare, impozite mai mari, creșterea prețului la benzină, la gaze naturale, etc. Suntem cei care, sătui de papagali ca dvs., pleacă până la urmă din țară și trimit bani părinților sărăciți de o serie lungă de guverne impotente, ocupate de cearta pentru putere. Bani care vă ajută pe dvs. să vă dați cocoși că a scăzut inflația.

Stimate domn, votez cu cel care a demonstrat că e în stare să facă ceva pentru cetățeni. Singurul primar de sector care a demonstrat treaba asta o să fie și cel care va recâștiga primăria din primul tur la o distanță rușinoasă față de următorul cvasi-necunoscut împins de unul din partidele patriei.

1 Comment Politica pe gârlă

  1. nexus

    Greata se trateaza cel mai bine cu apa tonica sau bere (rece – avand in vedere ca vine vara). Si la cum te stiu… nu cred ca bagi banii in apa tonica. :))
    “Dl. candidat” se pare ca nu este un cititor fidel pentru ca altfel nu ar fi intrebat ceva atat de simplu. :))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *