Mai acu juma’ de oră constat c-am rămas fără net acasă. Troubleshooting rapid și constat că am rămas fără link pe cablul care vine din cutia lor de pe hol. Aștept vreo juma de oră (că tot aveam altele de făcut) în speranța că-și revine.

Draci, la fel. Bag modem-ul Orange în laptop și dau rapid o fugă pe site-ul rdslink ca să caut o metodă de contact. Găsesc numerele lor de RDS pentru contact. Cât de cretini pot să fie încât să pună numărul de pe RDS ca să anunți o avarie RDS. Whatever, e singurul număr disponibil așa că sun. Aceeași muzică ambientală pe fundal (ceva cu pian) de acum câțiva ani. După câteva zeci de secunde de stat pe banii mei la telefon ca să ascult muzica lor, o voce blondă îmi transmite că toți operatorii sunt ocupați (counter-strike ftw :D) și că mă roagă să revin. Bun, tocmai am demonstrat inutilitatea telefonului. Mă întorc pe site ca să caut o adresă de mail ceva cu care să le transmit o muie mai consistentă (pe partea economică). Și caut, mă fâțâi pe toate paginile și pe față și pe dos. Draci, nici o adresă de mail pusă pe site ca metodă de contact. O companie care se ocupă de servicii internet n-are o adresă de mail de contact. Asta-i mai stupidă decât aia cu lipsa ATM-urilor în casieriile RDS sau cu imposibilitatea de-a face plata serviciilor online.

Oricum, toate adunate ne dau imaginea “colosului” RDS și explicația pentru care compania asta atrage atâtea înjurături. Își permit treaba asta pentru că ANPC-ul nu prea le face nimic, clienții n-au altă alternativă și până la urmă nici nu-s prea mulți clienți care să știe ce și cum în așa fel încât să realizeze că-s trași în piept.

Cam când cautam eu de zor adresele lor de mail aud zgomote pe hol șî capacul de la cutia RDS zdrăngănind. Scot rapid capul pe ușă și dau de 2 băieți care lucrau la cutie. Le zic că n-am link pe router de la ei și el îmi spune că-i normal. Nu le merge alimentarea în cutie și nu-i de la ei e de la electrica. Le zic prietenos că-i numai bine c-am dat de ei că tocmai încercam să sun la ei la relații cu clienții. Cu greu și-au mascat un zâmbet amândoi. Îi văd că închid cutia și se urcă în lift și-l întreb cam când se rezolvă problema. Au dat amândoi din umeri și mi-au spus că nu știu, nu mai e treaba lor, n-au curent pe faza aia și e vina celor de la electrica așa că acum tre să vină ăia să repare.

Sper să am și eu net din nou până săptămâna viitoare…