Video on-demand

Primesc în seara asta de la Bogdan următorul link. Pentru ăia cărora le e lene să citească o să fac eu un scurt rezumat. Articolul e scris de un nene, director la FoxPlay prin Australia. Și prin articol îi ia efectiv la pulă pe cei care piratează Game of Thrones în Australia pentru că serviciul pe care-l oferă compania lui transmite și Game Of Thrones iar oamenii ar trebui să plătească cinstit nu să fure ca măgarii.

Problema e că serviciul respectiv e cam ca televiziunea clasică. Adică plătești la pachet deși tu vrei să vezi un singur show. Mai mult decât atât, show-ul respectiv nu este transmis HD, nu ai acces la el decât cât timp e valabil abonamentul și ai opțiuni limitate legate de device-urile pe care poți viziona show-ul. Și comparativ cu iTunes care oferă season pass, subscripția la FoxPlay costă ceva mai mult. Mai precis pe iTunes australienii aveau acces la GoT pentru ~38$, pe FoxPlay trebuie să plătească 35$ pe lună. Pentru un întreg sezon asta vine cam 105$. Nițel cam mult.

Așadar nu-i de mirare că articolul lui nenea ăsta e plin de comentarii savuroase. Și e amuzant că NU iau apărarea pirateriei. Pur și simplu compară modelul de subcripție oferit de FoxPlay față de alternativa pe care-au avut-o până acum, iTunes. Puține sunt comentariile care fac direct un elogiu pirateriei. La un moment dat autorul articolului face și greșeala să compare serviciul oferit de compania lui cu modelul unui ziar clasic unde trebuie să cumperi tot ziarul ca să citești un articol.  Chestie care-a stârnit iar reacții amuzante având în vedere cam în ce stare se află presa scrisă.

Dar dintre cele mai mișto o să citez unul care mi-a plăcut în mod deosebit :

Bruce, I’ve been thinking more about this and it’s not good. You’ve lost control of the message. And for someone in your position, that is not good at all. It has spun out of control.

You need to stop and think what your next step is, Bruce. In this wired world it is patently wrong – not to mention arrogant – to TELL the consumer what is good value for them. In 2014 THEY tell you or they go elsewhere. We are reasonable people. You took away the Apple offering, via your actions, and did NOT replace it with something that people see as of the same value. That’s one key element you need to address and address now.

If I was you, Bruce, I’d be very quickly announcing a “We Listened!” campaign. GoT via the Internet at the same price and quality and deal as Apple. You can spin it all you like , but you need to back down. This is not going well and you risk moving from a meme to a laughing stock if you don’t start listening to your customers. And potential customers.

Este excelent comentariul. Până la urmă ar trebui să mulțumim pirateriei că există la ora actuală servicii precum Netflix, Steam și altele. Servicii care-ți oferă calitate la un preț decent oriunde vrei, când vrei.

Într-adevăr, costul este principalul motiv pentru care oamenii recurg la piraterie. Dar motivul secundar este întotdeauna legat de faptul că cei care produc materialul respectiv nu au o metodă simplă de distribuție. Torrentele reușesc să fie distribuite extrem de rapid iar ei încă se cramponează de metodele clasice. În final ăia care vor înțelege și vor asculta dorințele consumatorilor oferindu-le ce au nevoie vor rămâne în picioare. Restul vor fi dinozauri pe cale de dispariție.

O să fie o bună referință comentariile astea pentru piața din România peste vreo 20 de ani când vor ajunge și la noi serviciile decente (mdap, aleg să ignor voyo pe moment) de genul ăsta.

4 Comments Video on-demand

 1. neagrigore

  „Este excelent comentariul. Până la urmă ar trebui să mulțumim pirateriei că există la ora actuală servicii precum Netflix, Steam și altele. Servicii care-ți oferă calitate la un preț decent oriunde vrei, când vrei.”

  O observaţie făcută prea rar.

  Reply
 2. Perkele

  multi oameni cu putere de decizie din media nu inteleg sau nu vor sa accepte ca s-au schimbat mult vremurile pt ca avem internet. nu mai e ca pana in 2000, cand era simplu sa legi continutul de un teritoriu si sa il vinzi separat in fiecare zona. mi se pare stupid ca o companie sa aiba drepturi de difuzare prin streaming doar pe un anumit teritoriu, cand continutul ar fi practic accesibil de oriunde.

  Reply
 3. salal

  Cred ca si de aia cel mai ieftin serviciu care ofera DNS-uri de US pentru accesarea Netflix si Hulu Plus in afara SUA este din Australia, getflix. 7 RON la ei plus 30 la Netflix, pe luna, si incepe sa merite pana si in Romania sa folosesti Netflix.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *