Weekend horror

Weekend-ul ăsta am avut o ieșire la munte cu oamenii din facultate. La temperaturile anunțate în București pe undeva mă bucuram că ajung într-o zonă în care este posibil să-mi fie chiar ușor friguț. I had no idea…

Locul ales pentru cele 2-3 zile a fost Cabana Voina, undeva pe la 20 de km de Câmpulung Muscel. Exceptând faptul că treci prin Pojorata-Lerești, sat plin de țigani, zona este extrem de frumoasă și accesibilă tot timpul anului. Chiar și cabana Voina, situată pe malul râului (Râul Târgului), te îmbie la relaxare în sânul naturii.

Prin urmare părea firesc ca imediat ce-am parcat mașina în fața cabanei să mă așez la terasă și să mă relaxez cu o bere rece în față. Numai că relaxarea aia n-a ținut decât vreo 5 minuțele până când am constatat că nu am nici un fel de semnal pe telefonul mobil și 5 minute mai târziu s-a transformat într-un coșmar când am constatat că nu avem nici internet. Ce suflet hain și hapsân s-a gândit că e o idee bună să iei ~70 de oameni care trăiesc în preajma internetului și să-i arunci așa în sălbăticie departe de orice urmă de civilizație ? Nu e de mirare că a trebuit să ne înecăm amarul în alcool, altfel nu am fi făcut față sevrajului.

Bun, fie vorba între noi alcoolul a fost util și pentru a evita eventualele infecții cauzate de jegul din camere și/sau din toalete. Că nah, la ultimul etaj se pare că nici apa caldă nu ajunge, paturile sunt moștenite de prin anii ’80, saltelele au gâlme (și nici nu vreau să știu ce altceva au) și tre’ să vânezi hârtia igienică prin vilă altfel ajungi să te ștergi la cur cu conuri de brad.

De altfel nici nu am rezistat mult lipsiți de internet, sâmbătă la prânz eram ca pițipoancele în Câmpulung la un frappe da’ conectați pe internet. Altfel cred că ne transformam în niște fiare sângeroase pe acolo. Date fiind condițiile chiar comentam unii dintre noi că mai bine am fi stat la cort, e mai curat și în rest condițiile sunt cam aceleași. Însă viața uneori îți demonstrează că e bine să apreciezi puținul pe care-l ai și pe undeva pe după miezul nopții sâmbăta a tras o furtună și-o ploaie de plângeam noi de mila celor care stăteau pe la corturi.

Pe final am rămas cu sentimente amestecate vis-a-vis de cabana Voina. Pe de-o parte locul e superb, mâncarea e decentuță (deși pe noi ne-au cam fentat fiind la pensiune completă, mâncarea comandată direct era mai bună). Pe de altă parte proprietarii locului se complac într-o mizerie cruntă și se mulțumesc să fie locul ăla în care oricum vin cei din jur să halească ceva în weekend și să cazeze studenți/liceeni dornici să urce pe Iezer/Păpușa, cabana fiind punctul de plecare în majoritatea traseelor. Nimic în plus, deși ar putea să transforme locul într-unul mai mult decât decent. Să nu vă imaginați că prețurile sunt chiar mici, camerele încep de pe la 80 de lei și până acum sunt cele mai proaste condiții pe care am avut ocazia să le văd la 80 de lei pe noapte.

Eu unul se pare că am devenit mai fițos o dată cu vârsta. Fără o budă decentă (și în mod clar nu una la 7 oameni) și fără un semnal de telefon/internet nu prea mă simt în largul meu.

5 Comments Weekend horror

 1. Cristi

  Offtopic: vizitez blogul tau exclusiv de pe mobil insa se incarca destul de greu pagina ( am net vodafone, nu am probleme asemanatoare cu alte bloguri pe care le vizitez). In plus, din cand in cand nu pot accesa blogul de pe mobil doar de pe desktop ( cred ca nu rezolva dns-ul corect prin vodafone, dar e doar o banuial).

  Reply
  1. Licaon_Kter

   Vezi la APN daca ai proxy pe 193.x.x.x si port 8xxx, sterge-le, salveaza si reincearca (dureaza 10 minute ca are cache; rabdare). Ar trebui sa ia DNS-ul din sistem (aka Google etc).

  2. cristi

   @Licaon_Kter: pe iphone daca sterg mms proxy nu pot salva, si apar la loc. Apn este mms.vodafone.ro

  3. Licaon_Kter

   Nu, MMS proxy e altceva, marog pe Android sunt separate, deci nu te-am ajutat.

 2. Vlad

  eu cred ca este mai greu de conceput ca in 2016 sa mai stai in conditii mizere.
  baia ar trebui sa fie by default in camera proprie si personala.
  daca e cabana de munte… atunci sa zicem ca e doar pentru muntomani.

  iar partea cu net-ul… eu nu am probleme cateva zile fara… nu va judec :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *