fireaAți votat (sau mai bine zis NU ați votat) și iată rezultatul. Găbiță Firea tocma’ a anunțat astăzi că va face transportul în comun de suprafață gratuit. Pentru că fix asta era problema transportului în comun din București, că era prea scump. Toți ăia care aveau mașini și mergeau cu ele de fapt nu aveau bani de un bilet de RATB și de aia mergeau cu mașina.

Problema nu este faptul că transportul în comun de suprafață este plin de blatiști, este jegos, nu există un orar respectat și în general este și-așa o regie autonomă pe pierdere. Este că nu e gratuit. Hai să-l facem gratis ca să se plimbe și mai mulți oameni care nu au treabă neaparat prin oraș cum o fac deja pensionarii pe la orele la care salariații încearcă să ajungă la muncă.

Și ia ghici cine va plăti până la urmă gratuitatea asta (că doar nu mai sunteți naivi să credeți că “gratis” chiar înseamnă “gratis”). Gratis înseamnă banii din impozitele plătite de ăia care își permit sa meargă cu mașina și o vor face în continuare pentru că preferă să nu asculte manele într-un autobuz plin și împuțit.

Și dacă credeați că le-ați auzit pe toate, stați s-o auziți pe asta :

Proiectul este fezabil mai ales daca RATB isi va acoperi din cheltuieli vanzand in strainatate tramvaie fabricate in Romania, a mai spus primarul Capitalei.

Adică țața Firea vrea să producă în România tramvaie, prețul tramvaielor să acopere costurile de fabricație PLUS costurile de exploatare ale Regiei de transport București. Și la prețul ăla să existe în lumea asta mare niște fraieri care să dorească să cumpere gălețile alea de șuruburi fabricate în România.

Ar fi extrem de amuzant dacă nu ar fi tragic.