Bazinul electoral

Veneam azi spre Brașov dinspre Galați și chiar admiram toate bannerele electorale puse până și în cel mai amărât sătuc. Minim 2 PSD (unu’ la intrare, unu’ la ieșire, cu moaca lui Ponta fie în dreapta fie în stânga pe model “garantat Vanghelie”), de obicei 1 PDL și unul PNL. Sau PMP și PNL. Sau PMP și PDL. Da’ musai câte 2 de la PSD că deh, tre’ să se vadă și acciza aia la combustibil undeva (da, suntem răi).

La un moment dat liniștea a fost spulberată de mașina din poza de mai jos. Plină de afișe A3 cu PP-DD puse pe toată mașina și legate fedeleș cu scotch ca niște fete pe care le-am văzut io într-un film BDSM, a țâșnit de pe o stradă laterală în fața mea. Și-a început să dea claxoane peste claxoane oriunde vedea un trecător.

Prin Liești a trecut ca o ciudățenie. Cam cum ne uitam noi românii la Conchita Wurst a’ lu’ Eurovisionu’, cam așa se uitau și lieștenii la mașina asta. I-am făcut vreo 2-3 poze (de ceva vreme am învățat și eu tehnica aia greu de stăpânit a degetului pe obiectiv pe care o stăpânește la perfecție Cetin) și-am mai mers câțiva km în spatele ei că era amuzant să vezi reacțiile oamenilor.

M-am deprimat însă rapid când am ajuns în Ivești. Mai precis prin zona cu minoritari din Ivești. Unde am asistat la explozii de bucurie printre iveștenii mai bronzați la vederea mașinii. Dădeau frenetic din mâini, se înclinau și salutau de parcă trecea răposatu’ Cioabă aruncând galbeni în stânga și în dreapta, nu reprezentantul Partidului Petardă Dan Diaconescu. Am realizat deprimat că cam ăsta e nivelul votantului în România. Aș fi naiv să cred că lieștenii de mai devreme nu vor vota tot cu simbolul electoral “punga de făină”.

În altă ordine de idei, sunt niște zone prin țara asta de ajungi să crezi că unii români sunt atât de leneși încât îi așteaptă și pe alții să fure în locul lor cu condiția să le dea și lor ceva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *