Am un cui (a se citi altfel) mare împotriva companiilor de telefonie mobilă de pe la noi. Și cum sunt client Orange de ceva vreme (abonament de prin 2005-2006 și client pre-pay de prin 1999 parcă) cel mai mult îi înjur pe ei.

De ce ? Pentru că au ajuns să-și trateze clienții de pe abonamente ca pe ultimii fraieri. Fraierii ăștia plătesc pe abonamente mult mai mult decât ăia care stau pe pre-pay. Și ca bonus sunt obligați prin contracte să le plătească lunar, la termen, altfel închid numărul. Primesc în schimb neprețuitul avantaj de-a cumpăra din “șop” un telefon la “super-ofertă” care costa cam cât cel luat la liber. Numai că ăsta-i blocat pe Orange și mai vine și c-o prelungire a abonamentului de minim 1 an.

Cel mai mult îmi plac opțiunile alea pe care le bagă pe gât la smartphone-uri cu câte x sute de MB de trafic la niște prețuri de-ți vine să-ți dai bocanci în dos singur și să-ți bagi picioarele în el de telefon mobil. Asta în timp ce la pre-pay există opțiuni de la 2€ în sus cu 0.5 €/100MB refill. Da, probabil că viteza de navigare n-o fi chiar aceeași (n-am avut ocazia să testez). Dar până la urmă nici pe abonament nu zboară.

Nu mă înțelegeți greșit, nu-i vorba de prețuri. România este una dintre țările cu cele mai mici scoruri la telefonia mobilă. Dar chiar nu înțeleg modelul de afaceri în care îți tratezi clienții care-ți aduc bani regulat cu curul și te arunci la vrăbiile de pe gard.  Pe vremea când aveam Pre-Pay nici nu visam la minute în afara rețelei, costurile convorbirilor erau sensibil mai mari decât cele de pe abonament și singura “distracție” a fost o perioadă în care am avut SMS gratuit în rețea. Acum cei cu abonamente au început să se uite cu jind la ofertele de pre-pay, ei fiind blocați x luni într-un deal devenit între timp neprofitabil.

Și pe lângă toate astea mai există și nesimțirea unora de la CGS (call-centerul externalizat de la Orange) și in general nesimțirea cu care-și tratează clienții.

Mă gândeam de ceva vreme să scriu articolul ăsta. Vroiam să mai aștept până în perioada în care am toate 3 abonamentele ieșite din perioada contractuală (mai am unul care iese prin noiembrie parcă) și să port discuția aia telefonică interesantă cu “ce-mi oferiți ca să mai rămân la voi”.

Însă o întâmplare a unui amic m-a determinat să-l scriu acum. A cerut pur și simplu o copie a contractului cu Orange pentru că a pierdut originalul și vroia să aibe contractul la el. Personal mie nu mi se pare o cerere absurdă. Documentul există în posesia Orange, cel care-a cerut copia este abonat de ceva vreme (și nu cu un singur abonament). E pur și simplu o decizie de “hai să ne respectăm clientul” sau “hai să urinăm pe el”. Orange a ales varianta a 2-a :

Ei uite de asta-i bună concurența. La noi în domeniul ăsta concurența e o glumă proastă. Nu mă refer la celelalte companii ci pur și simplu la termen în sine.