Fapte bune

Și pentru că tot postam acum 2 zile despre faptele bune ale celor de la Avira mă gândeam că ar fi interesant sa povestim și despre alte cazuri. Mai precis, în timp ce diverși oameni de bine se oferă voluntari pentru acțiuni de genul celor descrise în articolul precedent, într-unul din sectoarele frumoasei noastre capitale primăria și consiliul local distrug tot ce se poate distruge.

În luna iunie/iulie, pe site-ul primăriei a apărut o hotărâre a consiliului local din 26-06-2014 care spune următoarele :

……………………………………..

Art.2. Se aprobă închiderea Centrului de Îngrijire și Asistență pentru persoane vârstnice „Magnolia”, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3. Imobilul situat în str. Jean Steriadi nr. 40A, Sector 3 rămâne în folosința gratuită a D.G.A.S.P.C. Sector 3, pentru dezvoltarea de servicii sociale.

Art.3. Se aprobă închiderea Complexului de servicii pentru mamă și copil „Sf. Andrei”. Imobilul situat în str. Niță Elinescu nr. 64, sector 3 rămâne în folosința gratuită a D.G.A.S.P.C. Sector 3, pentru dezvoltarea de servicii sociale.

……………………………………..

Săpând nițel mai adânc am găsit hotărârea consiliului local (din 22-12-2011 ) prin care se deschidea centrul “Magnolia”  :

……………………………………

Art.1  Se aproba necesitatea si oportunitatea înființării Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte Magnolia”, obiectivfinanțat din Fondul Național de Solidaritate. Pentru realizarea obiectivului, Consiliul Local Sector 3 va asigura cofinanțarea proiectului în cuantum de 500.000 lei, inclusiv TVA.

Art.2 Consiliul Local Sector 3 va asigura funcționarea Centrului pentru o perioadă de minim 10 ani, asigurând în această perioadă cheltuielile de funcţionare pentru serviciul nou înființat.

Art.3 În perioada de realizare a obiectivului de investiții, Consiliul Local Sector 3 prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 va asigura toate cheltuielile neeligibile identificate

……………………………………..

 

Și poate că ai putea înțelege gesturile de genul ăsta atunci când nu există bani la buget. Dar în condițiile în care tot primăria sectorului 3 a împânzit bulevardul Unirii pe ambele sensuri cu celebrele pergole multicolore fără nici o utilitate (nici măcar umbră nu fac), zău că te întrebi de ce există bani la buget de aruncat pentru așa ceva dar nu există pentru altele. De fapt nu, fac pe prostul, știu de ce există bani la buget pentru așa ceva și pentru altele nu există. Pentru lucrările astea de pe bulevardul Unirii au mâncat o pâine mult mai multe guri înfometate.

Iar înainte de-a arunca cu piatra, stați liniștiți, nu s-a atins nimeni de asistații sociali ăia capabili să voteze în număr mare cu cine le indică cine trebuie, sunt afectați doar ăia care chiar ar fi avut nevoie de ajutor.

(sursa foto)

2 Comments Fapte bune

 1. mariod

  Eu chiar nu pot intelege cum de face Negoita toate idioteniile astea asa pe fata.
  A fu*tut complet centrul, a investit in IOR, Titan si cele de langa din bani publici si dupa le vinde pe 2 gume.

  Reply
 2. mariod

  Plus ca aici intra si mr Oprescu: la Universitate au ras parculetul ala si eu pus beton.
  La Unirii in fata magazinului in loc sa puna cativa copaci au pus 3 modele diferite de stalpi de iluminare + 2 modele de stalpi langa bordura si porcariile alea rotunde care nu au niciun rost.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *