Grevă studențească

Make-Love-Not-WarPoate c-ați auzit că studențimea de prin București a ieșit ieri la o grevă împotriva proaspetei legi anti-fumat. Mai precis protestează pentru că nu au voie să fumeze în interiorul campusului (plm, eu încă văd zilnic oameni ieșiți la fumat în fața facultății). Dacă într-adevăr au existat idioți care au dat amenzi oamenilor ieșiți AFARĂ să fumeze o țigară doar pentru că se aflau în perimetrul campusului sau în zona căminelor, atunci pe undeva le dau dreptate deși cred că greva este o reacție mult exagerată. Mai  ales având în vedere că organizațiile studențești s-au făcut cam tot timpul preș în fața politicienilor și nu i-am văzut ofuscați pe chestii mult mai serioase. Mai în glumă, mai în serios, nici nu vreau să-mi imaginez ce iureș s-ar isca dacă cineva ar interzice onania pe raza campusurilor universitare.

Însă ceea ce e mai puțin probabil să fi auzit este că a existat o campanie prin sms-uri (primite de la 1890) prin care toți cei care stau în cămine au fost chemați la grevă. Acum nah, nu zic că administrația căminelor a dat cumva datele personale (numerele de telefon) ale studenților ca să strângă material de o grevă. Dar știți cum e, dacă merge ca o rață, măcăne ca o rață, înoată ca o rață, zboară ca o rață, atunci în mod sigur nu e papagal.

Și săracii, după ce-au cheltuit bani pe reclamă, n-au strâns decât vreo 500 de amețiți la o grevuță pe splai. Asta după ce se anunțau vreo 3000 de studenți. Dacă vroiau să facă o treabă trebuia să taie și netul în cămine pe perioada grevei. Așa studenții au preferat să petreacă timpul la un “Netflix & chill” decât să protesteze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *