Am dat în seara asta peste o știre care mi-a scăpat săptămâna trecută. Aia în care Microsoft se rățoiește la producătorii de PC-uri și-i consideră principalii vinovați pentru faptul că Windows 8 nu a prins la public.
După ce m-am potolit din râs mi-am adus aminte de o altă știre puțin mai veche. O știre în care Linus Torvalds spune că rezoluția de 2560×1600 ar trebui să fie noul standard în domeniu. În condițiile în care la ora actuală 1024×768 sau 1366×768 sunt cele mai des întâlnite rezoluții de display-uri.
Două știri care aparent nu au nimic în comun. Eu în schimb m-am întrebat încă de când am aflat de interfața grafică pentru Windows 8 de ce-aș da banii pe o tehnologie inutilă (mă refer aici la touchscreen) pentru că e evident faptul că utilizatorul final va plăti niște bani în plus pentru un ecran cu touchscreen.
Ei, eu unul am preferat întotdeauna să am o rezoluție mai bună la notebook. Actualul HP are 1600×900 iar T61 meu vechi are 1440×900. În condițiile în care piața e suprasaturată cu notebook-uri cu ecrane de 1366×768 la ora actuală. Da, mi se pare mult mai util să ai o rezoluție mai bună decât un ecran pe care să-ți întinzi degetele și aș prefera oricând să plătesc o diferență de bani pentru rezoluție nu și pentru touchscreen. De altfel am mai aberat legat de touchscreen-uri și aici.
Și vorba’ lu’ Linus, ăla care comentează primu’ că nu vezi fonturile atât de mici pe un ecran cu rezoluția atât de mare ar trebui să primească un “atomic wedgie”. Cam orice aplicație sau OS te lasă să modifici dimensiunea fonturilor.
Dar povestea e veche. Ăia cu experiență în domeniu sunt ignorați, producătorii de echipamente fac ce vor ei, producătorii de OS-uri la fel, bloggării “afiliați” iau bani și laudă produsele “excelente”, utilizatoru’ final stă cu deșțu-n cur și nu știe ce să facă iar când începe să pută, se aruncă pisica moartă din curte-n curte.
Cum naiba l-a gasit Microsoft pe Balmer? Adica Gates era cat de cat decent, maimuta asta e penibila.
A făcut o felație mai profesionistă consiliului de administrație. Ca mai peste tot în lumea asta, competențele nu-s pe un loc fruntaș.
Daca Windows 8 nu a prins la public, sa vezi ce scandal o sa iasa de la Office 2013. Ca asa e mai nou moda: gandim un soft pentru tablete si-l vindem neschimbat pentru PC, ca what the hell, doar avem monopol.
Folosesc Office 2013 si mi se pare foarte bun.
office rămâne zeu in domeniul lui. nu înţeleg insă de ce insistă, ca şi la windows, să scoată versiuni noi la 2-3 ani, când lucrează mai mult la interfaţă decât la funcţionalitate.
pe de altă parte, nu înţeleg de ce renunţă la produse bune. movie maker era bestial până să scoată timelineului (ultimele versiuni au doar storyboard), live gallery e bun, dar nu e util, live writer are 2-3 buguri penale, pe care nu le-au rezolvat de doi ani.
dar insistă cu IE, când e clar că lumea fuge de el ca de o curvă bătrână. înţeleg de ce insistă cu el, dar oamenii care au renunţat la el nu se vor întoarce la IE nici plătiţi. schimbă-i numele şi interfaţa!!!
altfel, am maşini care merg bine mersi cu XP din 2006 sau 2008, de când le-am instalat, şi sunt folosite intens zi de zi. intru o dată la 3 luni, mai fac un windows update, şi aia e. de ce să fac update la 8?
Niște chestii cu și despre rezoluții:
– abia aștept să iasă apple cinema display cu retina (oricât de hater apple aș fi eu, e destul de clar că altcineva nu o să scoată un astfel de monitor)
– mai sunt unii care cumpără „monitoare” de 27” (sau mai mult) cu rezoluție 1920×1080. Adică li se pare normal ca un monitor de 24″ să fie egal cu unul de 27″.
Ballmer… este cel mai rău lucru care i s-ar fi putut întâmpla Microsoft. Un fel de John Sculley :D
ionut, sunt incă oameni care se extaziază la televizoare HD-ready, pe care se uită la CAM-uri (desigur DVDR-ROSUBBED).
suntem o piaţă ciudată, românia, nu neapărat inapoiată, dar ciudată.