6 luni și câteva zile

De bine ce lăudam internetul de la Romtelecom acum câteva zile și spuneam vesel nevoie mare că sunt foarte mulțumit de ei, de ieri seară merge de mai mult stă.

Mai mult, îmi trimite și niște mesaje subliminale :

romtelecom

Așa că retrag cam tot ce-am zis. În plus, pana mea, când o problemă de genul ăsta durează de mai bine de 24h încep să mă enervez ușor. Mai ales că pretindeau azi că ar fi rezolvat problema și aparent pe la 8 când am ajuns acasă și m-au sunat, mergea. Nici 20 de minute mai târziu iar crăpa. Bun, mai așteptăm și mâine. Ah, apropos, nici mâine nu-s acasă, ia încercați voi s-o rezolvați fără să mă mai futeți la icre. V-am verificat eu echipamentul de la mine, ăla e ok. L-am și repornit de vreo 2 ori, nu pare a fi de la el problema. Hai să presupunem că nu-i nici firul de vină că merge din când în când și când merge, merge bine… Am deschis și icmp-ul pe Cisco-ul meu de acasă așa că puteți să testați.

 

Leave a Reply

14 Comments

 1. Tyby

  Stii bine ce nu vreau sa zic :peace:

 2. TP-Link TL-R470T+ cu LAN, WAN si 3 porturi WAN/LAN daca iti crapa buza si ai nevoie de doua conexiuni. Alta varianta in Romania…

  • Stau cu Cisco-ul în casă și tu vrei să-mi recomanzi TP-Link ? :D

  • Daca tot “tradezi”, macar sa mergi pana la capat. :))

  • despre puisorii de la Linksys ce parere ai?

  • Ca erau misto pana sa-i cumpere Cisco? :D

  • zidanne

   Hai sa intreb altfel: 2 laptoape, 3 smartphoane, un pi, nas, tv legat la net. Ce router?

  • Dacă preferi ceva home-user, fără prea mari bătăi de cap, configurare simplă, eu aș alege Asus (N56, sau ceva similar). Dacă nu-ți convine să dai atâția bani, poate vrei să te riști să joci la loteria TP-Link și să speri că chinezu’ care-a manevrat componentele routerului tău a avut mâna sigură.
   Dacă-ți place să te joci și să configurezi chestii în plus, mergi fie pe ceva care suportă un open-firmware (openwrt/ddwrt ) fie pe un mikrotik (~2-300 de lei).

  • @meekuu multumes de raspuns (momentan am un e1200, v2, oc la 400MHz, 32 RAM/8Flash, cu DDWRT)

 3. Tyby

  Btw … ma joc de vreo 2 luni cu 2 Mikroatice 950 2HND sau asa ceva … Wireless, 5 gigabit, PoE, 600 MHz CPU, vreo 128 RAM. Am fost extrem de placut surprins de ce poate jucaria asta. Pentru mine ramane best buy in gama sub 100 EUR (70 mai precis).

  Ne mai jucam cu ele, sper sa nu ma dezamageasca. Pe una vreau sa o pun in WAN gigabit, sa ii dau un pic in gura. In fast mi-a aratat ce poate (99 / 96 mbps in NAT, vreo 20 de porturi deschise, wireless – chestii basic).

  • da bre, și nu apreciez altruismul Romtelecomului de a-mi ofer serviciile astea extraordinare. Ar trebui să zic merci că măcar mai trece-un ping din 5… Ar putea sa nu treacă nici unul.

 4. @Tyby – Mikrotik 450g aci la mine, rupe!
  Citisem prin documentatie ca ar avea comnda de ‘beep’. Wtf? de ce ai avea nevoie sa ii dai sa sune asa? Pur si simplu merge asa de bine si fara nici o problema ca ai mari sanse sa uiti unde l-ai montat :)).
  Am avut o problema cu un condensator la el, ceea ce ma face sa cred ca nu sunt foarte fiabile.

 5. Tyby

  aha, multam Enzo. M-am mai jucat cu un model mai vechi, dar nu mai stiu nimic de el de vreun an. Teoretic e la locul lui, pus intr-o cutie intr-o hala, si isi face treaba.

Next ArticleBest Slashdot comments - 2