tmobileDe luna viitoare planific să pun punct celor 3 ani de când sunt client Romtelecom/Telekom pentru serviciile de Internet/TV. Când am făcut abonamentul au răspuns rapid solicitărilor mele și cu excepția câtorva chestiuni am fost mulțumit de serviciile lor o bună bucată de timp.

Dar lucrurile în loc să meargă spre bine, merg spre mai rău. Am ignorat faptul că sunt ani buni de când promit funcționalități în plus pe STB-urile lor. Au exact aceleași meniuri ca acum 3 ani, tot nu există posibilitatea unor favorite, singura modificare fiind culoarea meniurilor după ce-au vopsit gardul.

Am ignorat și că am încercat de vreo 3-4 ori să iau legătura cu ei și să îmi explice de ce, deși am abonamentul full de TV, nu pot folosi aplicațiile lor de webtv. Am ignorat că n-au răspuns nici la cererea legată de eliminarea unui cod de client care apare asociat adresei mele de mail în sistemul lor, cod de client care este inactiv de ani buni și care mă deranjează maxim prin faptul că apare primul în listă atunci când vreau să-mi plătesc facturile.

Dar nu pot să mai ignor faptul că au limitat banda de net. În urmă cu 3 ani postam screenshot-urile de pe speedtest.net cu un frumușel ~90Mbps la download. Cam de când sunt cu gardul vopsit viteza de download a scăzut iar astăzi arată așa :

Prin urmare de luna viitoare o să-i invit să-și ia jucăriile iar eu o să revin la RDS pentru că se pare că ăia au învățat câte ceva între timp. Asta e, nu e ca și cum n-ar exista concurență, mai nasol este atunci când există concurență și tu ești incapabil să-ți ții clienții.