relații cu clienții – 2

Având o săptămână mai plină n-am apucat să vă scriu cum s-a încheiat povestea precedentă.

A doua zi în jurul orei 11:30 observ mai multe apeluri pierdute pe mobil de la un număr de Telekom (Cosmote). Eu plecasem ceva mai devreme de acasă pe la o vulcanizare din zonă. Mă sună din nou, răspund, era un reprezentant de-al lor venit să-mi verifice/rezolve problema. Ce-i drept, imediat după ce am scris articolul precedent, le-am răspuns și le-am dat codul de client. Că deh, n-am vrut să se extenueze ei și să-l coreleze cu mail-ul din baza de date. Dar nu am primit nici un telefon și nici un semn cum că ar veni cineva. Vorbim până la urmă de ora 11:30/12 în timpul unei zile normale de lucru (vineri).

Îi spun omului că nu-s acasă, că habar n-aveam că vine cineva și că mă voi întoarce peste aproximativ o oră. Rămâne să mă sune mai târziu dacă mai trece prin zonă. Ajung acasă și pe la ora 2-3 mă sună o doamnă/domnișoară de la PR și mă întreabă dac-am fost contactat de cei de la suport și dacă mi-a fost rezolvată problema. Îi povestesc rapid că nu, din cauză că nu aveam habar că va ajunge cineva în ziua respectivă dar că omul lor a promis că mă va suna atunci când se întoarce prin zonă.

Pe la 4 ajunge și nenea de la suport care se apucă să-mi înlocuiască prin casă firul vechi telefonic ( lipit cu bandă izolatoare în vreo 2 locuri ). Ca să descopere ulterior că nu ăla era problema principală ci o legătură pe scară între o cutie de-a lor de pe la etajul 5 și parter. O rezolvă si pe aia și vreo 2 ore mai târziu aveam internet funcțional.

Concluzia e că se poate. Însă problema mea principală (și am insistat pe tema asta pe aici pe blog) este că se poate DOAR atunci când faci scandal. Pentru că eu am așteptat 4 zile fără să primesc nici măcar un semn de la ei și DOAR în momentul în care am făcut nițică gălăgie în public au început să se miște.

Ori mie nu-mi place sistemul ăsta. Nu mă duc și cerșesc favoruri doar pentru că am un blog pe care scriu din când în când. Nu vreau să-mi schimb becurile din casă fără bon. Doar mă aștept să funcționeze un sistem de suport nediscriminatoriu. Rahatul ăla de sesizare depus de mine să fie băgat în seamă. Cât de complicat era pentru un departament de suport să-mi răspundă pe sesizare și să mă întrebe la câteva ore, nu după 4 zile și după ce-am comentat pe net, contul de client. Că se pare c-a fost oricum greu să-l coreleze c-o adresă de mail. Nu de alta da’ mă îndoiesc sincer că mai există alt client cu aceeași adresă de mail și cu serviciile de IPTV/internet/telefonie activate.

Mdap, dacă ar funcționa n-aș mai avea motive să scriu articole pe tonul ăsta da’ măcar o să fiu mai calm.

4 Comments relații cu clienții – 2

 1. Sebastian

  Nici la alții nu e cu mult mai bine. Eu am TV/net/telefon de la firma de cablu din regiune, UnityMedia. În mărinimia lor au făcut un număr cu 0800 pentru suport, că până acum câteva luni era număr cu suprataxă.
  A apărut acum câteva săptămâni o ofertă care-mi surâdea – creștere a benzii de download de la 100 la 200 Mbps pentru o sumă modică – și am zis să îi sun. Când am semnat contractul acum vreo 3 ani juma am primit un modem DOCSIS 3.0, inițial aveam 64 Mbps, după care am sunat cândva și m-au trecut cu un click și o resincronizare la 100 Mbps, deci mă așteptam la o experiență similară.
  Primul de care am dat mi-a zis sigur, nicio problemă, dar se activează la următoarea facturare și trebuie să vă schimbăm modemul. Zic OK, trimiteți aparatul, dar îmi notez modelul și caut ce e cu el după apel. Vroiau să îmi bage pe gât un modem care primea doar IPv6 și printr-un DS-Lite aveam IP v4 comun cu alte sute de clienți. Mai rău, venea cu router WiFi integrat și mulți au scris pe forumuri că nu se înțelege bine cu alte routere, dacă vrei să îl folosești pe al tău.
  Sun iar, dau de altul, îi zic că vreau să îmi păstrez modemul. Dorelul se răstește la mine că nu se poate, că al meu nu suportă viteza aia. Îi explic că modemul nou este tot DOCSIS 3.0, el insistă că nu e adevărat, modemul meu nu e bun. Ok, nicio problemă. Cer să anuleze comanda, îmi face legătura cu încă unul și ăla trece pur și simplu la mențiuni “clientul nu vrea alt modem” și îmi resincronizează modemul curent la viteza nouă.

  Cred că problema de bază sunt maimuțele lăsate să se ocupe de suportul tehnic. Dacă dădeam de al treilea tip încă de la primul apel, rezolvam toată tărășenia în mai puțin de 2 minute și cu mult mai puțini nervi.

  Telekom de aici (.de) nu e cu nimic mai breaz, ultima dată când am avut o problemă mi-au dat un număr de telefon la care nu a răspuns nimeni mai multe zile la rând.

  Reply
  1. carmenclara1

   @Sebastian te-ai complicat inutil. ajungea sa treci modemul in bridge mode din kundenportal.

 2. zetu

  In ultimii 6-7 ani de cand sunt abonatul RDS, n-am avut pana anul asta probleme care sa necesite interventia lor. Iar anul asta a doua zi de paste, adica lunea, nu-mi mergea netu, modemul fiind desincronizat. Am sunat la ei, si-am sperat ca rezolvarea va veni cel mai devreme a doua zi. Am sunat la ei undeva pe la 12 ziua, si peste 1h m-am trezit c-o echipa la usa. Niste baieti de nota 10, care dupa ce-au schimbat ceva cablu care era bulit, n-au plecat pana nu s-au urcat si-n pod sa schimbe cateva mufe, pentru imbunatatirea semnalului. Totul a fost brici. A doua interventia a fost undeva in vara, cand intr-o sambata pe la vreo 16 a picat de tot semnatul TV. Tot asa, sunat la ei, in maxim 1h era in strada un gigel care era deja pe stalp. Le-a picat ceva echipament din cutie din cauza caldurii. In schimb am la birou RTC, si e jale. M-am trezit intr-o zi de lucru pe la orele 11 cu netu picat, sunat la ei, si primit raspunsul nonsalant “da, stim, avem planuita o lucrare mare de infrastructura care va mai dura vreo 8h”. Asta asa, fara sa ne notifice c-un mail sau doamne fereste c-un sms. Mi-e tare greu sa-i inteleg pe cei care, si aici nu e cazul tau, aleg sa plateasca aceeasi bani pentru 6-12Mbps oferiti de RTC, in defavoarea celor 100-200-500Mbps oferiti de RDS. Dar nah, cine stie, poate am avut eu noroc si aici in vest cei de la RDS se misca cu talent.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *