Am pățit ieri o chestie ușor neplăcută pe care nu mi-o pot explica altfel decât cum voi încerca să o explic mai jos. Fiind acasă mi-a sunat telefonul fix, un număr cu 031-228 xx xx. Eu nu prea folosesc telefonul fix așa că l-am ignorat nonșalant mai ales din cauză că nu știam numărul. La nici 15 secunde după ce-a “tăcut” fixul, începe să-mi sune telefonul mobil, EXACT același număr. Răspund, o firmă a p.lii, vroia să-mi vândă nuș ce căcat. N-am avut răbdare să ascult ce că aveam treabă dar am întrebat de unde are totuși numărul meu de telefon. Mi-a răspuns că îl au dintr-o bază de date, bază de date care este cumpărată legal.

Și aici începe partea cu adevărat frumoasă și-am să vă rog să faceți un pic excepție de faptul că într-adevăr, am mai înjurat în trecut Romtelecomul/Telekom. Telefonul fix nu este pe numele meu, apartamentul în care stau nu este pe numele meu. Ambele sunt pe numele celei cu care trăiesc de 15 ani într-o frumoasă relație de concubinaj fără a fi căsătoriți. Eu nu am dat numărul de telefon fix pe nicăieri, nici nu-l știu pe de rost, nu-l știe banca cu care lucrez (ING-ul are doar telefonul meu mobil), nu l-am completat pe formulare, nu l-am scris pe nicăieri.

Singurul loc în care apare o corelare între numele meu și telefonul fix este la Telekom România unde eu m-am ocupat practic de negocierea contractului cu ei acum câțiva ani și am discutat cu persoanele de acolo folosind numărul meu de telefon mobil. De fapt ei m-au contactat după ce-au citit articolul acesta și le-am dat detaliile locului în care vroiam să instalez serviciile de televiziune/internet. În rest este practic imposibil de făcut corelarea între numărul de fix și numărul meu de mobil.

Și acum vă întreb pe voi, ce concluzie puteți trage ? Vinde sau nu Telekom România baze de date cu clienții lor ? Eu aș băga mâna în foc că da.