magentaSunt clientul celor de la Telekom România, foști Romtelecomi, de pe la începutul lui 2013, doi anișori și ceva. În timpul ăsta mi-am exprimat nu odată nemulțumirea față de serviciile lor de televiziune. STB-ul lor e mizerabil, până acum ceva vreme se bloca des, după update-ul de soft generat de rebranding parcă nu s-a mai blocat însă are problema sunetului care devine sacadat până în momentul în care schimb programul.

Pe lângă problemele generate de stb, mai sunt și funcțiile lipsă despre care cei de la Romtelecom, acum Telekom mănâncă rahat că le implementează încă dinainte de-a ajunge eu clientul lor. Și anume posibilitatea de a seta o listă de canale favorite, listă în care poți naviga mai simplu decât în ordinea impusă de ei, posturile de radio transmise pe iptv și tot așa.

Recapitulând, lista de canale nu s-a mărit, serviciile nu s-au îmbunătățit cu nimic, nu-mi oferă nimic în plus și cu toate astea, de aproximativ 3-4 luni prețul abonamentului meu la ei a crescut cu ~15 lei. Așa, de florile mărului.

Pe de altă parte, tot cam de vreo juma’ de an, au devenit un soi de recuperatori. Mă sună pe telefonul mobil (care-i Orange, să ne înțelegem, nu-i număr de la ei) un gigel atunci când nu plătesc la timp factura și mă ia la întrebări când și de ce n-am plătit-o. Și mă pune s-o plătesc. Și mai frumos e că nu sună în fiecare lună de la același număr, rotesc numerele sau sună cu număr ascuns. Dacă nu răspund, insistă până când răspund.
Deja îmi imaginez cum, în câțiva ani, mă trezesc cu cauciucurile tăiate la mașină că n-am plătit la timp factura de Telekom. Sau cu o căpățână de cal pe pernă ceva.

În primul an sau primul an și ceva mi-au luat lunar câțiva lei în plus deoarece calculaseră și chiria pentru un aparat telefonic DECT pe care nu l-am primit neam de la ei. Nu vă gândiți c-au observat ei, am observat eu și-am făcut sesizare. Dacă nu observam, taxau băieții în continuare.

Io înțeleg, costă mult reclama pe care-o tot bagă peste tot, e mai scump rozul ăla decât culorile vechi, da’ măi băieți, aș vrea să văd și eu o îmbunătățire ceva. Sunt dispus să dau bani în plus dar doar atunci când serviciile sunt îmbunătățite. Nu hop-țop 15 lei în plus că așa ni s-a sculat nouă fără absolut nicio modificare în avantajul meu. Ah, să nu vă aud că-mi veniți cu scuza “cursul valutar”, euro e cam la aceeași valoare de anul trecut.

Eu m-am cam săturat și deja cochetez cu ideea de a-mi băga picioarele în ei și-a mă întoarce la RDS. Nu de alta dar ăia în 2 ani au făcut câteva schimbări în bine. Printre care și renunțarea la limitarea aia cretină de upload din cauza căreia am renunțat la serviciile lor. Ăștia în afară de-a vopsi gardul în roz n-au schimbat nimic.