Prind în seara asta pe HBO o producție românească după o nuvelă de Mircea Eliade omonimă, Domnișoara Christina. Cu Maia Morgenstern și fii-su. Băi nene, am mai văzut filme românești proaste. Da’ atât de prost jucat ca ăsta nu-mi aduc aminte să fi văzut vreodată. Joacă atât de scremut ăștia încât horror-ul ăsta devine de-a dreptul amuzant.

În altă ordine de idei de ce mă-sa mare horror-ul românesc se rezumă la strigoi și vampiri. Chiar n-avem alte chestii horror în țara asta ? Ba eu zic c-avem destule.

Cum ar fi să facă cineva un film despre taxe și impozite. Sau, mult mai mișto și cu un potențial enorm, un film cu spitalele românești. Nu, nu ca-n “Moartea domnului Lăzărescu”. Ci cu nopți petrecute prin saloane insalubre cu gândaci prin jur și cu asistente din alea care când îți vorbesc îți îngheață sângele în vine.

Mai avem grămezi de subiecte horror în țara asta. Pot să sugerez și câteva nume de filme, “Traficul din București”, “În mall”, “Un weekend pe Valea Prahovei”, “Vara la mare”, “Un grătar la iarbă verde”, “Vecinii de bloc”, “La noi în sat s-a făcut tulburelul”, “Vaslui, mon amour” și lista poate continua.