Filmu’ horror românesc

Prind în seara asta pe HBO o producție românească după o nuvelă de Mircea Eliade omonimă, Domnișoara Christina. Cu Maia Morgenstern și fii-su. Băi nene, am mai văzut filme românești proaste. Da’ atât de prost jucat ca ăsta nu-mi aduc aminte să fi văzut vreodată. Joacă atât de scremut ăștia încât horror-ul ăsta devine de-a dreptul amuzant.

În altă ordine de idei de ce mă-sa mare horror-ul românesc se rezumă la strigoi și vampiri. Chiar n-avem alte chestii horror în țara asta ? Ba eu zic c-avem destule.

Cum ar fi să facă cineva un film despre taxe și impozite. Sau, mult mai mișto și cu un potențial enorm, un film cu spitalele românești. Nu, nu ca-n “Moartea domnului Lăzărescu”. Ci cu nopți petrecute prin saloane insalubre cu gândaci prin jur și cu asistente din alea care când îți vorbesc îți îngheață sângele în vine.

Mai avem grămezi de subiecte horror în țara asta. Pot să sugerez și câteva nume de filme, “Traficul din București”, “În mall”, “Un weekend pe Valea Prahovei”, “Vara la mare”, “Un grătar la iarbă verde”, “Vecinii de bloc”, “La noi în sat s-a făcut tulburelul”, “Vaslui, mon amour” și lista poate continua.

5 Comments Filmu’ horror românesc

 1. SAF

  Eu n-am reusit sa-l vad pana la capat. Mi se pare mult prea teatral. Macar zi-i naibii “teatru televizat”, si nu film.

  Reply
  1. Radu

   Dacă-l luai în serios da. Dar puteai să-l tratezi ca pe-o parodie și atunci măcar te distrai.

 2. alin

  Nu putem iesi din clisee. Si ma enervam eu ca toate filmele americane care au ca tema si Romania, vorbesc doar despre vampiri si vrajitoare, aaa da, si tigani… Pai daca si noi doar atat ne consideram…

  Reply
 3. alin

  Sinca ceva : ma pis pe toti actorii romani, sunt doar niste pisati, niste maimute care se multumesc cu rahatul in care traim si il perpetueaza prin “creatiile” lor patetice ! VA FUT IN GURA DE JEGOSI CARE VA CREDETI OAMENI DE CULTURA !

  Reply
 4. Nicolae

  Probabil acelasi stil insipid pre-revolutie unde personajul,in cea mai dramatica situatie si indiferent de varsts,isi pastreaza gramatica si accentul perfect

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *