Bun român

Mărturisesc cu durere în suflet că nu sunt un bun român. Da, ce-i drept, plătesc taxele la zi, muncesc, nu fur, îmi fac conștiincios datoria de cetățean de fiecare dată când am ocazia, nu dau șpagă nici măcar când poliția îmi ia carnetul, îi ajut pe cei care au nevoie de ajutor.

Dar astea-s chestii total irelevante. Nu am nici o șansă să ajung vreodată președintele țării că nu astea-s chestiile cele mai importante. Le bifez în mod negativ pe toate cele importante. Sunt ateu, trăiesc “în concubinaj” de vreo 15 ani fără nici un gând de-a rezolva problema și nu am și nici nu-mi doresc copii. Chestii care mă transformă, conform idioților vremii, într-un paria social.

Ia mai sugeți-mă !

7 Comments Bun român

 1. Mihai Todor

  Și pe tine te freacă la icre lumea cu “problema” procreării speciei? Eu nu pot pricepe de ce îi preocupă pe unii atât de tare modul în care cei din jur aleg să-și organizeze viața și fac spume când mi se cere să “îmi fac datoria de cetățean” și să mă încadrez în ceea ce societatea consideră normal. Frecvent mă simt pus la colț pentru a justifica această decizie “contrară naturii”, de parcă ar trebui să am un motiv anume. Scrisese mai demult o gagică un articol tare mișto pe tema asta, pe care ți-l recomand: http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2009/feb/08/motherhood-children-babies1

  Reply
 2. Dan

  Eram ieri la iesirea din Sun Plaza si a venit la mine un barbat sa ma intrebe daca am sa-i schimb 5 monede de 10 bani cu una de 50 de bani, pentru carucior. M-am cautat prin buzunare sa i-am dat. Si am fost certat de sotie, ca m-am umplut aiurea de marunt.
  Daca poti sa ajuti pe cineva si nu te costa nimic de ce sa nu o faci? Romanii au un mod foarte amarat de a vedea lucrurile, mereu suspiciosi, mereu pesimisti.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *