Am povestit aici despre cum m-am trezit cu amendă de la CNADNR pe mașina vândută în urmă cu un an.  Pe scurt, istețul care-a cumpărat mașina nu a înmatriculat-o în termen de 30 de zile că încă mai aveam RCA valid și rovinietă valabilă și a mers cu ea vreo 7 luni. A fost suficient să-l prindă o singură dată camerele de pe pod de la Fetești ca istețul celălalt, care-a vândut mașina, să se trezească cu amendă acasă.

Ei, am mai povestit în articolul celălalt cum legea de la noi spune clar că este în sarcina noului proprietar să își înmatriculeze noua mașină în termen de 30 de zile. Vechiul proprietar nu prea are nici o pârghie legala prin care-l poate obliga. Ba chiar Ministerul de Interne întărește treaba asta și spune că NU există altă metodă de a se modifica în baza de date de la DRPCIV proprietarul decât dacă o înmatriculează noul proprietar. Bălăriile cu trecut pe talon “înstrăinat” și mers la DRPCIV nu sunt decât metode de a ajuta poliția să-i prindă pe cei care nu înmatriculează mașina la timp. Nu sunt nici obligatorii în lege pentru vechiul proprietar și nici nu schimbă conținutul bazei de date.

Ei, între timp am depus plângere la judecătorie, am pierdut niște timp pe acolo, a mai curs ceva apă pe Dâmbovița și azi mă trezesc cu răspuns sub formă de Întâmpinare depusă de CNADNR la judecătorie. Băi oameni buni, nu am pretenția că știu legile, nu-mi place să ies din domeniul în care activez, dar până și mie mi se pare de-o prostie și de o rea-voință maximă întâmpinarea depusă de ei. Pe scurt zic că nu contează că nu sunt eu proprietarul, de fapt eu sunt proprietarul unde au căutat ei și tre’ să plătesc pentru că am stat pasiv și nu i-am dat lu’ ăla în cap să înmatriculeze mașina. I shit you not. Luaț’ de citiți de aici răspunsul lor că este halucinant.

Băi, ok, ne-am obișnuit să stăm capră și să ne uităm cum statul român este incapabil să coreleze două baze de date (cea a proprietarilor conform taxe și impozite și cea de la poliție). Dar de aici și până a fi sistematic tâmpit și a-i amenda pe ăia care NU mai sunt în sula calului proprietari (tâmpiții spun chiar ei că amenzile sunt date utilizatorilor și îi definesc pe utilizatori ca și proprietari) este un pas imens. Este stupid de-a dreptul să vrei să-ți plătească amenda cineva de-a-mpulea doar pentru că ȘI statul este incapabil dar și instituția abilitată să dea amenzi folosește o bază de date neactualizată și necorelată și se bazează pe o procedură greșită.

Până una alta am cerut sfatul unui avocat, o să răspund la întâmpinare și după aia vedem ce-o mai fi. Din ce-am înțeles va fi teribil de amuzant pentru că idioții, în cazul în care pierd, fac și recurs. Ca nah, dacă tot ești tâmpit și incapabil, fii până la capăt.